Pandemi Süreci’ne Farklı Bir Katkı: Çekme Karavan Tasarım Yarışması

Pandemi Süreci’ne Farklı Bir Katkı: Çekme Karavan Tasarım Yarışması

Yarışma, KTO Karatay Üniversitesi tarafından düzenlenen, çekme karavan tasarımını konu alan; serbest, ulusal, tek aşamalı, öğrenci, fikir projesi yarışmasıdır. Yarışmaya kayıt ve katılım ücretsizdir.

Yaşanan pandemi sürecinin getirdiği sosyal mesafe kuralları; yaşama, barınma, seyahat ve tatil mekânlarında farklı çözüm arayışları ortaya çıkarmıştır. Çekme karavanlar, motor gücüne sahip bir araç ile taşınabilmesi sayesinde geçici veya sürekli konaklama ihtiyacını karşılama potansiyele sahip mobil mekânlardır. Bu nedenle karavanlar pandemi süreci de dâhil olmak üzere her zaman tatil mekânı olarak kullanılabilecek araçlardır. Bununla beraber karavanlar doğa ile yakın temas içinde olunmasını da sağlamaktadır.
Bu yarışma, mekân üretim süreçlerine alıştırmak, dâhil etmek ve teşvik etmek için mimarlık, iç mimarlık, iç mimarlık ve çevre tasarımı ve endüstriyel tasarım öğrencilerini; hafif, taşınabilir ve esnek çözümler içeren, kullanıcısının sosyal, fiziksel, psikolojik ihtiyaçlarını karşılayan ÇEKME KARAVAN tasarlamaya davet etmektedir.

Türkiye ve KKTC üniversitelerinde eğitim gören mimarlık, iç mimarlık, iç mimarlık ve çevre tasarımı ve endüstriyel tasarım bölümlerinin lisans ve yüksek lisans öğrencilerine açık olan yarışmaya başvuru süreci 22 Mart’ta sona erecek, kazananları ise büyük ödüller bekliyor.

ÖDÜLLER

1. Ödül- 6.000 TL
2. Ödül- 4.500 TL
3. Ödül- 3.000 TL
1. Mansiyon- 1.000 TL 
2. Mansiyon- 1.000 TL 
3. Mansiyon- 1.000 TL

Sürece ilişkin detaylı bilgi https://tasarimyarismalari.karatay.edu.tr/images/sartname.pdf adresinden öğrenilebilir.

whatsapp-image-2021-01-18-at-13-36-48.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.