Rektör Yurtta Öğrencilerle Yemek yedi

Rektör Yurtta Öğrencilerle Yemek yedi

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan üniversite öğrencileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan üniversite öğrencileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Genel Sekreter Vekili Aras Ünsal ve daire başkanlarıyla Kredi Yurtlar Kurumu’nda barınan üniversite öğrencilerini ziyaret etti. Yurdun ortak yemekhanesinde öğrencileriyle bir araya gelerek akşam yemeği yiyen Rektör Mollamahmutoğlu, daha sonra kafeteryaya geçerek öğrencilerle birlikte çay içip sohbet ederek, sorunlarını ve isteklerini dinledi.

Yurtta kalan öğrencilerin sıcak su konusundaki şikâyetlerini ilgililere aktaracağını belirten Mollamahmutoğlu, konu ile ilgili olarak öğrenci işlerinden sorumlu yurt yönetim memuru Yavuz Uçurum’dan bilgi aldı. Yurt yönetimi olarak öğrencilere kesintisiz sıcak su sağlamaya çalıştıklarını ancak bütün öğrencilere aynı anda sıcak su sağlamanın mümkün olmadığını belirten Uçurum, öğrencilerin duşlarda uzun süre kalmaması halinde sorunun çözülebileceğini söyledi.

Öğrencilerin profesör ve doçent unvanlı akademisyenlerden ders alma ile ilgili isteklerini makul karşıladığını ve öğrencilerin en doğal hakkı olduğunu vurgulayan Rektör Mollamahmutoğlu, “Bayburt, imkânlar açısında gelişmiş şehirlerden oldukça geride kalmış bir şehrimiz. Burada bulunmak, burada okumak, burada görev yapmak özveri istiyor. Üniversite sayısının hızlı bir şekilde artması sebebiyle belli bölümlerde zaten genel bir akademisyen eksikliği var. Biz bu durumu aşmak için video konferans sistemini devreye soktuk ve gayet güzel işliyor. Bu yıl da aynı şekilde, bazı derslerinizi köklü üniversitelerde görev yapan tanınmış akademisyenlerden alma imkânınız olacak” dedi.

Ulaşım sorununun halledilmesi konusunda üniversitenin elinden gelen desteği sağladığını kaydeden Rektör Mollamahmutoğlu öğrencilerden, üniversite tarafından düzenlenen öğrenci forumlarına katılarak sorunlarını bizzat ilgililere anlatmalarını ve ilgili birimlere yazılı başvuru yapmalarını istedi.

Bahar Şenliği organizasyonunda kendileriyle yeterli iletişim sağlanmadığını öne süren öğrenciler, gelecek dönem daha aktif rol almak istediklerini belirtmesi üzerine; üniversitenin internet sitesinden aktiviteler ile ilgili öğrencilere yönelik anket hazırladıklarını ve buradan çıkan sonuca göre öğrenci odaklı bir çalışma yapacaklarını ifade eden Rektör Mollamahmutoğlu ilgili daire başkanlığına konu ile ilgili talimat verdiğini söyledi.

Öğrencilere özgüven aşılamak amacıyla kendi yaşadığı zorluklardan da bahseden Rektör Mollamahmutoğlu, hayatta başarılı olmanın yolunun çok ve inanarak çalışmaktan geçtiğini söyledi.

Beklemedikleri anda Rektör’ü karşılarında gören ve beraber sohbet eden öğrenciler de çok memnun olduklarını belirterek ziyaretinden dolayı Rektöre teşekkür etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.