TÜGVA Türkiye Münazara Çalışması'nda Hatay ve Adıyaman birinci oldu

TÜGVA Türkiye Münazara Çalışması'nda Hatay ve Adıyaman birinci oldu

Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) liseli öğrenciler arasında organize ettiği Türkiye Münazara Çalışması Finali'nde "hanımlar" şampiyonu Hatay oldu, erkeklerde ise Adıyaman ekibi birinciliği elde etti.

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) liseli öğrenciler arasında organize ettiği Türkiye Münazara Çalışması Finali'nde "hanımlar" şampiyonu Hatay oldu, erkeklerde ise Adıyaman ekibi birinciliği elde etti.

Kazlıçeşme Sanat'ta düzenlenen Türkiye Münazara Çalışması Finali'ne Türkiye'nin birçok şehrinden öğrenci katıldı.

Finale kalan öğrenciler İsrail'in Filistin topraklarında uyguladığı soykırıma ait görüntülerin sosyal medyada yayınlanıp yayınlanması üzerine yapılan münazarada kıyasıya yarıştı.

8 hafta süren, 64 ilden 1024 takımın katıldığı münazaraların finalini "hanımlar" kategorisinde Hatay'dan Ayşenaz Ulus, Emine Onur, Hatice Bönce ve Emine Aleyna Bulut'tan oluşan ekip kazandı.

Erkekler kategorisinde ise Adıyaman'dan Mustafa Eren Kaya, Hüseyin Miraç Ateş, Tolga Özpolat ve Muhammed Özer birinciliği göğüsledi.

Programa katılan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, bu etkinliklerin önemli olduğunu belirterek, "Bu tarz çalışmalara özellikle münazara diyoruz çünkü bir yarışma değil. Buraya katılan herkes büyük bir iş yapmış. Bana göre hepsi birinci. Katılan herkesi tebrik ediyorum. Adıyaman, Hatay, Erzurum ve başkentimizi tebrik ediyorum. Ayrıca öğretmen kökenli biri olarak tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum." dedi.

TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci de "Sözler çarpışsın, fikirler yarışsın" sloganıyla bu programı hazırladıklarını belirterek, "Kısaca biz ayağı yere sağlam basan, klas duruşlu, entelektüel gençler yetişsin istiyoruz." diye konuştu.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy da münazaraya katılanları tebrik etti.

Programda birinci olan gruplara ödül takdim edilerek aile fotoğrafı çekildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.