Deprem ve Kardeşlik

Milletimizin birliğine ve bütünlüğüne her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Hepimizi üzüntüye boğan terör saldırıları ile yüreği yanan ülkemizin acılarının üstüne bir büyük felaket daha yaşandı.Hakkari/Çukurca’da hain teröristlerin saldırısı ile şehit olan askerlerimizin kanları kurumadan, Doğu Anadolu’dan gelen deprem haberiyle birkez daha sarsıldık.
Depremin Büyüklüğü 7,2.
            Türkiye’de meydana gelen en şiddetli depremlerden birisi olarak kayıtlara geçen deprem sonrası devletin bütün birimleri teyakkuza geçti. Başta Kızılay olmak üzere askeri birliklerimiz ve Akut gibi sivil toplum kuruluşları deprem bölgesinde arama ve kurtarma çalışmalarını halen sürdürüyorlar. 
            Deprem haberi üzerine Sayın Başbakan ve ilgili Bakanlarımız deprem bölgesinde, gerekli incelemeleri bizzat değerlendiriyor ve organize ediyorlar. Hükümetiyle, muhalefet partileriyle, sivil toplum örgütleriyle, belediyeleriyle bütün milletimiz seferber olmuş durumda, enkaz altında kalanları kurtarma çabasında.
            Türkiye’nin her köşesinde yardım seferberliği başlatılmış durumda. Herbir vatan evladı maddi imkânı ölçüsünde; depremzede olan Van’lı kardeşleri için bir şeyler yapmaya uğraşıyor. Kimisi İzmir’deki evini bağışlarken kimisi sırtındaki montunu çıkartıp yardım kuruluşlarına teslim ediyor.  CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partilerini temsilen deprem bölgesindeler. Her iki partimizin yöneticilerinden akseden ‘ne yapmak lazım ise hazırız’ mesajı ve gösterilen ilgi, hayatta kalanların ıstırabını birazcık olsun giderebilmek için.    Depremzedelere yardım için koşan; devlet, millet, hükümet, siyasi partiler ve sivil örgütlerin bu gayretlerinden, buram buram kardeş kokusu geliyor.

            Bu felaketle akan gözyaşları 74 milyonu yine tek yürek yaptı. 7,2 şiddetinde kırılan fay hattı, kalplerimizi ve içimizi titretti ancak kardeşlik bağlarımızı da kuvvetlendirdi.

Bu millet çok kötü günler geçirmiş, çok yokuşlar çıkmış, ama sonunda hep muvaffak olmuş, hep düzlüğe ulaşmıştır. Bu milletin ruhunda, benliğinde, aklında zor günlerde birbirine kenetlenmesi vardır. Biz biliriz ki birbirimize kenetlendiğimiz zaman aşamayacağımız engel yoktur.  Depremin hemen ardından, bütün Türkiye, Van’daki kardeşlerimize yardıma koştu. 74 milyon adeta kenetlendi. Bu acı olay kardeşliğimizin ne kadar güçlü olduğunu tekrar ortaya koydu. Herbirimizin birleşen yürekleri Van’daki felaketi aşmak için çarpıyor.

                Terör örgütü ve onun uzantılarının ayrıştırmak için her türlü tahriki denediği bu millet, Van depremi vesilesiyle nasıl bir ve bütün olduğunu, nasıl kardeş olduğunu tüm dünyaya göstermektedir. Gün Türkiye düşmanlarına, millet düşmanlarına, kardeşlik ve dayanışma yoluyla birlik ve beraberlik gücünü gösterme günüdür. Gün, yaraları sarma, acıları hafifletme günüdür.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.