Ebrar’ın Bal Arısı Balçiçek Hikâyesi

Tam bir sene olmuş kızım Ebrar'ın ilk hikâye denemesinin köşemde yayınlayalı. Geçen sene bu köşemi kızıma vermiştim ve tüm dostlardan bundan dolayı takdir almıştım. Bunu yazının fazlaca okunduğundan anlıyoruz. Ayrıca kızım Ebrar’ın Kuzu ile Tilki hikâyesi sitede en fazla yorum alan yazısı oldu.

Bilmiyorum böyle yapan başka yazarlar var mı? Ama çocuklarımızın böyle aktivitelerle sosyal yönlerini artırmalıyız. Mutlaka bunların karşılığını zamanla göreceğimize inanıyorum.

Zaten zamanımız çocukları maşallah çok becerikli ve öğrenme konusunda da fevkalade yetenekliler.

Çocuklarımızı en fazla yetenekli oldukları alanlara yönlendirerek onlara yardımcı olmalıyız. Eğer bir ebeveyn olarak bunları yaparsak daha kaliteli bir nesil yetiştirmiş oluruz.

Buradan sitemizin Genel Yayın Yönetmeni Sayın Kemal Bozkurt Bey’e de sesleniyorum;

Yakın bir zamanda çocuklarla ilgili bir site kurarsanız çok memnun oluruz. Böyle yeteneklerin de bir sitesi olmalı. Onlar da çalışmalarını böyle yerlerde değerlendirsin. Böyle bir site açılırsa yazarlarınızdan birisi hazır!

Şimdi sizleri küçük yazarımız Ebrar’ın hikâyesi ile baş başa bırakalım. 9 yaşında bir çocuk gözüyle yazılmış hikâyeden bakalım ne sonuçlar çıkaracağız. 

 

Bal Arısı Balçiçek

Bal Arısı Balçiçek, kovanı olan Yıldız Bal Kovanının en çalışkan ve en başarılı bal arısıydı. Bu yüzden Kraliçe Arı, Balçiçek ile gurur duyuyordu. Balçiçek’in hiç hata yapmayacağını düşünüyordu.

Bir gün Kraliçe Arı, Balçiçek’e:

- Balçiçek bana üç gram menekşe balı topla, bunun için üçbuçuk saat zamanın var, dedi.

Balçiçek:

- Peki, Kraliçem, deyip kovanın bahçesindeki menekşelerden bal toplamaya başladı.

Hızlıca bal topladığından iki saat sonra bal toplamayı bitirdi. Bir sepete balları doldurup Kraliçe Arı’nın yanına gitti. Kraliçe Arı’nın tahtına geldi. Kraliçe Arı tam balı alacakken Balçiçek dengesini kaybedip yere düştü. Kraliçe Arı’nın bacakları ve kanatları hep bal oldu.

Kraliçe Arı:

- Balçiçek sen hiç hata yapmazsın, kanatlarımı ve bacaklarımı bal yaptın. Nasıl böyle bir hata yaparsın sen? Bundan sonra bal yapmayıp kovanın hizmetçilerinden biri olacaksın. Artık bal arılarından biri değilsin. Bal arısı olmaktan kovuldun. Çıkar şu bal arısı giysilerini üzerinden! Hizmetçi arı giysilerini giy, diye Balçiçek’i azarladı.

Balçiçek bu duruma çok üzüldü. Bal arısı giysilerini dolabından ve üzerinden çıkarıp hizmetçi arı giysilerini giyip dolabına hizmetçi arı giysilerini koydu. Sonra bal arılığından kovulduğuna çokça ağladı.

Kraliçe Arı:

- Balçiçek bir tek bacaklarımı ve kanatlarımı değil elbisemi de yerleri de bal yaptın. Yerleri temizle. Ben başka elbise giyeceğim. Yerleri temizledikten sonra bal olmuş olan elbiselerimi de güzelce temizle, deyip başka temiz bir elbise giydi.

Balçiçek yerdeki balı temizledi. Sonra da Kraliçe Arı’nın bal olmuş olan elbisesini dikkatlice temizledi. Kraliçe Arı bu sırada bacaklarını ve kanatlarını temizliyordu. Bacaklarını ve kanatlarını temizledikten sonra Kraliçe Arı, Balçiçek’in yanına geldi ve ona sordu;

- Elbisemi ve yerleri temizledin mi?

- Evet, Kraliçem; fakat sizinle bir konuda konuşabilir miyim?

- Tabii ki konuşabilirsin. Ama konuşacağımız konu nedir?

- Sizin, benim hata yapmayacağıma inanmanız.

Kraliçe Arı, Balçiçek’i odasına götürdü. Balçiçek, Kraliçe Arı’nın odasını güzel buldu.

Kraliçe Arı:

- Balçiçek, ne anlatacaksan anlat. resim-155.jpg

Balçiçek de:

- Kraliçem siz, benim hiç hata yapmayacağıma inanıyorsunuz; ama yanlış biliyorsunuz. Çünkü herkes hata yapar.

- Hayır, hiç hata yapmayan canlılar vardır Balçiçek.

- Bu konuyu Bilge Arı’ya soralım mı?

- Soralım, deyip Balçiçek ile Bilge Arı’nın yanına gitti.

Bilge Arı ermiş ve çoğu şeyi bildiği için seviyesi Kraliçe Arı’nın seviyesinden daha çok yüksekti. Kraliçe Arı bu yüzden Bilge Arı’ya saygı duyuyordu.

Kraliçe Arı:

- Bilge Arı Efendimiz! Hayatında hiç hata yapmayan canlılar var mıdır diye sorunca Bilge Arı:

- Kraliçe Arı herkes hata yapar. Hayatında hiç hata yapmayan canlılar yoktur, dedi.

Kraliçe Arı, Bilge Arı’nın bu cevabına şaşırdı:

- Efendim, ben Balarısı Balçiçek’in hiç hata yapmayacağını düşünüyordum, deyince Bilge Arı:

- Siz yanlış düşünüyorsunuz. Balçiçek de hata yapar, diye cevapladı.

Hata yaptı diye Balçiçek’i bal arılığından kovduğu için pişman oldu. Balçiçek’ten özür dileyerek:

- Ben seni bal arılığından kovmakla hata yaptım. Tekrar bal arısı oldun. Hizmetçi arı giysilerini üzerinden çıkar, bal arısı giysilerini giy, dedi.

Balçiçek bu duruma çok sevindi. Hemen hizmetçi arı giysilerini üzerinden ve dolabından çıkarıp bal arısı giysilerini giyip dolabına bal arısı giysilerini koydu. Kraliçe Arı da herkesin hata yapabileceğini öğrendi.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
40 Yorum