Aslan DEĞİRMENCİ

Aslan DEĞİRMENCİ

Feyzioğlu'nun ‘özel’ görüşmeleri

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştay kürsüsünde siyaset yapma hevesi kursağında kaldı. Oysa kısa süre önce görüştüğü post-modern darbe sürecinde Anayasa Mahkemesi Başkanı olan ve 1973 yılında Ankara Barosu başkanı iken başörtülü avukatı ihraç ederek düğmeye basan Yekta Güngör Özden ve 28 Şubat’ın hemen ardından Ankara Üniversitesini örtülülere kapatan yasakçı eski rektör Prof. Dr. Günal Akbay aksini düşünüyorlardı. Çünkü Feyzioğlu’na yaptıkları ziyarette böyle bir çıkış yaptığı takdirde kahraman olacağını hatta siyasetin tüm kapılarının sonuna kadar açılacağı nasihatini vermişlerdi!

 

Anayasa değişikliklerinin gündeme geldiğinde ‘darbe çağrısı’ yapan Mümtaz Soysal’ın da baro başkanını ziyaret ederek, hükümeti hedef alan açıklamalara imza atmasını istemesi hatta ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan’ın işi bir adım daha ileri götürerek “Bir umudumuz da sensin!” dediği düşünüldüğünde Feyzioğlu’nun akıl hocalarının kim olduğu ortaya çıkıyor.

Son ziyaretleri de es geçmemek lazım. Feyzioğlu’nun 1 Mayıs’tan ısrarla Gezi kalkışması çıkartmaya çalışan beşli çete ile 28 Şubat’ın sözcülüğüne soyunan DİSK heyetiyle Baro’da kucaklaşıp özel bir görüşme gerçekleştirilmesi de not edilmesi gereken bir başka konu. Bu süreç içerisinde Koç Üniversitesine uğraması, Avrupa Parlamentosu SosyalistGrup Başkanı Swoboda ile buluşması da hayli ilginç. Swoboda, Gezi Kalkışmasına verdiği destekle arşivlerimizdeki yerini almıştı.

Feyzioğlu kürsüden indikten hemen sonra kendisine ilk destek ise YARSAV’dan geldi. Bir de o saatlerde hemen herkesin gözünden kaçan bir twit vardı. Şöyle diyordu: “Tahammülsüzlük bizlere fayda vermez. Hoşumuza gitmese de dinlemek zorundayız. Yargının da siyaseti eleştirme hakkı olduğunu unutmayalım.” Bu sözlerin altındaki imza Haşim Kılıç’a aitti. Eleştiriye eyvallah da yalanlar ne olacak Haşim Bey!

Unutmadan! Feyzioğlu kürsüye çıkmadan bir gece önce ise Perinçek ile kucaklaşmış. Belli ki Perinçek abisi de hazırladığı konuşma metnine ilham vermiş!

Sanırım anladınız.

İsimleri bir daha hatırlatalım.

Yekta Güngör Özden, Günal Akbay, Mümtaz Soysal, Tansel Çölaşan, Swoboda, Haşim Kılıç, Doğu Perinçek, YARSAV, Koç Üniversitesi ve DİSK…

Ne diyelim yolları açık olsun!

 

www.twitter.com/aslandegirmenci

degirmenciaslan@gmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.