Hukukçular Günü Kutlu Olsun

Hukuk okuyup Hukukçu olmak zor bir süreçtir. Hem vicdan hem de cüzdan muhasebesini Themis in elinde tuttuğu terazide dengelemek oldukça zordur. Kanunla korunan hakların yanında yazılı olmayan yasalarla da dengede tutulmaya çalışılan hukuk mesleği belki de her bireyin hayalidir. Avukatlık kanununda tüm hukukçulara haklar verdiği gibi yapılmamasını emrettiği kurallar da vardır. Avukatlık mesleğinin gereklerini yerine getirmeyip ticaret adamını oynayan hukukçular Avukatlık gasbı yaparak halka karşı yaptıkları bu gaspla korku salarken; maalesef ki çok az bir sayıda hukukçu da kanunlarla hareket etmeyi şiar edinmeye devam etmekte olup hakkı hukuku savunmaktadırlar.
Değişen yasal düzenlemeri takip etmekle sorumludur her hukukçu. Hukuk okumak kadar hukuğu okumak da farklıdır. savunma ya da iddia makamlarının her biri halka hizmet içindir aksi düşünülemez. Cüppeyi sırtına giydiğin anda hukukçular çok iyi anlarlar büyük bir sorumluluğu sırtına almışsın demektir. Yerel ya da uluslararası mahkemelerin tek farkı bakmış oldukları alan genişliğidir. Yasalar önünde her canlı eşit haklara sahip olup; hukuk yasaları ile güvence altına alınmıştır. Hukukun hangi alanı olursa olsun tüm hukukçuların sırtlarındaki yük aynıdır. Yasalarımızda vatandaşın verilen kararlara itiraz hakkı mevcut olup belirli süreçlere bağlanmıştır. Bu durumu takiben bir üst itiraz mercileri de mevcuttur. Vatandaş artık haklarını biliyor ve sorguluyor.
Bugün 5 Nisan; tohumlarının 3 Nisan 1934 yılında İzmir de şimdiki oluşumu ve ismi Barolar Birliği o zaman ki ismi ile Türkiye Avukatlar Birliği ki ben Barolar tarafından hukukçuların zapt tu rap altına alınmasına karşıyım yurt dışına baktığımızda böyle bir uygulana mevcut değil. Ülkemizde de Barolar Birliği oluşumunun yerine yurtdışı örneklerinde ki uygulamaların getirilmesi temennimizdir. 4 yıl hukuk oku staj gör Baroya kaydol ücret öde ruhsat al her sene abonelik gibi bu ücreti ödemeye mahkum ol … İşte başlangıç cümlemde vicdan cüzdan misali; hukukçu barodan kaydım silinmesin diye her davaya ticari gözle bakıp avukatlık gasbı yapabilecek duruma gelip ne olursa olsun bu davayı kazanmalıyım (bunun adına hırs deniyor) ki değil barodan atılmama korkusudur bu.
Daha yazacağım konular da mevcut şimdilik virgül koyarak; tüm hukuk camiasının günü kutlu olsun …

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.