Adnan Zeki BIYIK

Adnan Zeki BIYIK

İSLAMA EN BÜYÜK ZARARI MÜSLÜMANLAR VERİYOR

 

 

Hangi Baba 7-8 yaşındaki kızını kocaya verir

İmam nikahı diye bilinen nikahın toplumda istismar edildiğini, hukuki yönden kadının hukukunun koruması söz konusu olmadığından bu nikahın doğru olmadığını söyledi. Ayrıca istemediği halde minicik kızlarını zorla evlendiren veliler Allah'ın katında günahkârdır. Nasıl bir babadır ki körpecik kızını daha çocukluğunu bile yaşayamadan evlendirmeye kalkıyor. Bu resmen cahilliktir, gaflettir.

Hanefi Mezhebinin büyük imamı ve lideri İmam-ı Azam, kız çocuğunun asgari evlenme yaşını 17-18 olarak vermiş çocukken velisinin, kızı kocaya vermesini caiz görmemiştir. 
Durum böyle iken pedagojiye de aykırı böyle bir akit yapılması caiz değildir. Sıcak iklimlerdeki insanların gelişimi, serpilmesi daha süratli olabildiğinden bazı alimler daha küçük yaşta kızların evlendirilebileceğini söyleseler de bizim ülkemizde bu doğru değildir. Bana göre bu, her coğrafyada yanlıştır

Coğrafi koşullar, sosyal şartlar, psikolojik sebepler 7-9-10 vs.  yaşdaki bir kız çocuğunun cebren evlendirilmesine izin vermez. Kızımı gözümün önüne getiriyorum, daha minicik bir yavru, bu ne merhametsizliktir ki, bu yavrumu daha çocuk olduğu halde büyük bir sorumluluğun altına ve vicdansız ve insafsız ellere emanet edeyim.

 

Geçtiğimiz günlerde 13 yaşında ikinci anneliğini yaşayıp, bunalıma girip intihar eden o minicik yavrunun günahı başta onu evlendiren anne ve babaya, takiben o şehrin yöneticilerine, buna engel olucu fetvalar vermeyen, bunun yanlış olduğunu söylemeyen din alimlerine kanuni tedbirler almamışsa yetkililere, zincirleme olarak günahta ortaktırlar. Gencecik bir bedeni mezara koyanlar, daha doğrusu onu bu hazin sona sevk edenler, bağlı olarak arkasında bir öksüz çocuk bıraktıranlar için söylüyorum. Durum bu merkezde iken eğer doğru ise bazı hocaların ekranlara çıkıp 7 yaşındaki kızla evlenmek caizdir demesi İslama vurulacak en büyük darbedir. Fütursuzca İslama saldırılan şu zamanlarda Alim olarak bilinen şahısların da çıkıp böyle talihsiz konuşmalar yapması en hafif tabirle gafletin zirvesidir

İslamın rahmet ve şefkat dolu çehresini, ürkülen, korkulan, ictinab edilen bir zulmet çehresine büründürmeye kimsenin hakkı yoktur.

 Hangi ibadet bu günahı affettirebilir, bana söyler misiniz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum