Teslime Gülsen NURDOĞAN

Teslime Gülsen NURDOĞAN

Kuran'a Yapılan Saygısızlık

Kur'an'a yapılan saygısızlıklar!..

Yazarken bile korkuyorum.

Neden? Allah beni de hesaba çekecek diye. Evet herkes hesaba çekilecek herşeyden. Yeryüzünün fesada verilişinde kimin ne kadar payı varsa o kadar ceza alacak. Anne, baba, komşu, akraba, öğretmen, devlet ayanı ve tabi ki herkes bu iğrenç davranıştan sorumlu.

Çünkü insan benzeşir. Üzüm üzüme baka baka karardığı gibi huylar ve davranışlar bulaşıcıdır. Dünyanın her yerinde İslam'a hakaret ediliyor. Yeryüzünün sahibi Allah'ın nizamıyla dalga geçiliyor. Onun Peygamberlerine ve kitaplarına saygı yok. Halbuki yaratanına itaat etmekle mükellef insan. İtaat olmadığı gibi bir de hakaret ve alaylar had sahfada.

Gittiğim kitap fuarlarında gördüm ki, gençler din ile ilgili bir şey okumak istemiyor. Dinden imandan bahsedilmesini de istemiyor. Niye diye sorduğunda "Evin her yeri din kitabı zaten!" diyorlar.

12-17 yaş aralığındaki çocuklardan 'ben ateistim' diyenleri duyuyorum. Ben bilim okuyorum, fantastik kitaplar okuyorum, din kitabı okumak istemiyorum diyorlar.

Öyleyse bunun sebebi ne?

Çünkü İslam sadece anlatılıyor, yaşanmıyor. Yaşayanlar ise çeşitli söylemlerle değersizleştiriliyor. Örtüsüyle, hafızlığıyla, hocalığıyla alay ediliyor. Eh böyle bir toplumdan ne beklersiniz? Oysa İslam yaşayarak ayakta durur. Onun için ne buyuruyor Allah'ın Peygamberi Muhammed aleyhisselam: "Kim benim kaybolmuş bir sünnetimi ihya ederse ona yüz şehit sevabı verilir."

Hırsızın hiç mi suçu yok? Var tabi, olmaz mı? Allah zalimleri önderleriyle birlikte cehenneme atacak! Yarabbi diyecekler bizi onlar saptırdı? Aklınız yok muydu! buyuracak.

Bunları yazarken sadece Kur'an'ı tekmeleyen gençleri kasdetmiyorum. Allah onların aklını başına getirsin. Fakat cezası neyse verilmeli. Hoş! Cezası da var mı ki? Varsa ne kadar! Ceza verilecekse Kuran'ın hükümlerine göre verilmeli. Adalet ancak bu şekilde olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum