Adnan Zeki BIYIK

Adnan Zeki BIYIK

MAĞDUR ŞEFLER ve MUHAFAZAKÂR KUVEYT-TURK

Şeflerin Çilesi
Akıl hastalarının tedavi gördüğü binada şef olarak çalışan Şef Murtaza delileri denetliyormuş, iyileşenleri tespit edip bırakılmasını sağlayacakmış: Hastanenin A Bloktaki binasını gezmiş fakat hiç akıllandığına kanaat getirilen deliye rastlamamış. Diğer binaya gitmiş birde bakmış ki bütün deliler zıplıyor.
Hemen onlarla ilgilenen hemşireye sormuş:
– Bunlar neden böyle zıplıyorlar?
Hemşire:
– Bunlar kendilerini mısır patlağı zannediyorlar şefim, demiş.
Bir de bakmışlar ki bir tanesi zıplamadan yatağın üzerinde sabit bir şekilde duruyormuş. Hemen ona yaklaşarak sormuş:
– Sen neden zıplamıyorsun?
Deli:
– Ben tavaya yapıştım…
-----------------
Değerli okurlar, yazımıza bir şef fıkrasıyla girmek suretiyle azıcık tebessüm etmeyi amaçladım. Konuya gelirsek;

Efendim malumunuz kamuda 3600 ek gösterge daha önce söz verildiği vechile bazı kamu çalışanlarından bazı meslek gruplarına, yöneticilere verildi. Bu ek gösterge çalışırken kişiye belki çok katkısı yok ama emeklilikte hem ikramiye hem de maaşta katkılar sağlıyor. Kamuda görev yapan şube müdürleri daha önce 2200 ek göstergede iken onlar da 3600 oldu. Ama kurumlarda tüm dairedeki memurların yöneticisi olan ve şube müdürü gibi 2200 ek göstergesi olan şeflere ayrımcılık yapılarak onlar bu haktan mahrum edildiler. Dolayısıyla şeflik ünvanı doğrudan ya da dolaylı ne sayarsanız sayın, şefler itibarsızlaştırılmış demektir.

Yılların birikimi tartışılmaz tecrübeleri ile kurumların olmazsa olmazı şeflerin bu haktan istifade edebilmeleri ve mahrumiyetlerinin giderilebilmesi için yetkililer acilen onları da bu yasanın kapsamına dahil etmelidir.

***

Muhafazakâr Kuveyt-Türk!
Efendim yine malumunuz kamu çalışanlarına maaşlar kendilerine yatırılmalarına karşılık bankalar promosyon, bazılarına göre hediye bazılarına göre riba veriyor...Ben bu kısmı tartışmıyacağım. Onu herkes kendi vicdanında muhasebeleştirsin. Hani demiş ya büyüklerimiz. “İSTEFTİ KALBEKE” önce müftüye danış sonra kalbin ne fetva veriyor ona bak....
Konuya dönersek; birçok kurum çalışanlarına ilgili bankalardan oldukça yüksek miktarda promosyonlar aldı. Örnek verirsek 20 bin, 30 bin...hatta 40 bin lira bile promosyon veren banka haberlerini internetten okuduk....Bizim cenaha gelirsek bu kadar yüksek rakamların deveran ettiği bir ortamda bizim kurum Kuveyt-Türk ile anlaşmış neticede biz faizle çalışmıyoruz diyen bankamız bize 2800 lira gibi bir rakamı vereceğini beyan etmiş, sendikalar her kurum yüksek yüksek promosyonlar verirken diyanet personeline bu kadar az bir para verilmesine tepki gösterince bu rakam personele 5000 TL olarak karara bağlandı.
Ben şunu soruyorum, Eğer sendikalar veya bazı tepkili personelin hak arayışı olmasaydı bu adamlar hesapladım eski parayla 330 trilyonu cebe indireceklerdi. (5000-2800=2200 / 2200 x150.000 personel = 330......)
Kâr ve zarar ortaklığı üstüne çalışıyoruz, biz faizci değiliz diyerek hiç zarar ettiği görülmeyen ve diğer bankların verdiği faiz oranı ile kâr! Payları hemen hemen aynı olan çok muhafakâr Kuveyt-Türk, şu kadar insanımızın 330 trilyonunu çıtır çıtır yiyecekti...Kaldı ki bu söylediğimiz bilanço diğer bankaların promosyununa kıyasladığımızda enl alt seviye üstünden bizden alacağınız hakkımızdı.
Demem o ki sevgili Bankamız Kuveyt Türk!
Bu toprağın altı var, orada sizin ve tüm ahalinin mutlak sermayesi doğruluktur, dürüstlüktür, yetimin fakirin hakkına mütecaviz olmamaktır.
HER KİM MAZLUMLARIN GÖNLÜNE DOKUNA
DOKUNANIN DOKUNUR SîNESİ ALLAH OKUNA

NOT: Yukarıdaki rakam, diğer katılım bankaları olan Albaraka, Ziraat katılım vs. gibi bankaları tek tek belirtmek yerine yuvarlayarak yaklaşık rakam verilmeye çalışılmıştır. Neticede yazıda belirtmediğim diğer katılım bankaları da genele kıyasla personele çok az promosyon vermiştir.

Adnan Zeki Bıyık
22.10.2022

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum