Mavi Marmara'daki Şehitlerimize...

Mavi Marmara'daki şehitlerimize....

 İnsanlık onurunun yüce şehitleri ve gazileri, merhaba.

Siz ki faşizmin, kapitalizmin ve yüzlerce ...izm'in çelik mengeneleri arasında can vermeye yüz tutmuş insanlık onur ve haysiyetinin kutlu savaşçıları oldunuz.

Siz ki dünyaya barış ve sevginin hükümranlığını yeniden hatırlattınız. İblisi tam da can evinde vurdunuz.

Siz'e Merhaba.

Öyle destansı bir mücadeleye şahit tuttunuz ki bizi, eriştiğiniz yüce mertebeyi yazabilecek kalem, anlatabilecek takat bırakmadınız.

Yüreğimize dokundu ruhlarınız. Şehit kanlarınızın berketi Gazze'den Mescid'ül Aksa'ya oradan Mescd'ül Haram'a, Şam'a, Beyrut'a, İstanbul'a ve dahi insanlığın tüm beldelerine yayıldı. Mis kokunuz kapladı tüm dünyayı.

Zulme rıza göstermediniz ve razı olmadınız. Haksızlığa karşı insanlığın onur ve şerefini korudunuz, borçluyuz size.

Siz özgür ruhlu insanlar, köleliğin, menfeat perestiğin, şövenizmin makyajlanmış çirkin yüzünü deşifre ettiniz.

Siz, Allah'ın “Adem'e secde et ey İblis” buyruğuna “Ben ateşten yaratılmış iken topraktan yaratılmış İnsan'a nasıl secde ederim?” diyerek, sırf ateşten yaratıldığı için kendisini üstün gören İblis'in ideolojisinin temsilcisi İsrail'in ve onun yandaşlarının gerçek yüzünü tüm insanlığa gösterdiniz.

Siz, Mazlum ve Mustazaf tüm halklara yeni bir umut oldunuz.

Siz, İslam ile şereflenmiş beldelerin despot yöneticilerinin tatlı uykusunu böldünüz.

Siz, “Kenar-ı Dicle’de bir kurt kapsa kuzuyu, ilahi adalette sorarlar Ömer’den onu” diyen bir medeniyetin mirasçılarını da uyandırdınız.

Siz, Türkçülük, Kürtçülük, Arapçılık ve dahi nice kabilecilik yapan ve bunlar için sürekli düşman üreten, kan döken ve dökülen kanların üzerinden saltanatlarını sürdüren asalaklara inanan beyinsizlere kardeşliğin, paylaşmanın ve dahi Eşref'i Mahlukat olmanın ne demek olduğunu öğrettiniz.

Siz, Ay Yıldızlı bayrağımızın; sadece etnik Türk milliyetçilerinin değil tüm mazlum halkların ortak bayrağı olduğunu, tüm dünyada dalgalanmasını sağlayarak aslına rucu etmesini sağladınız.

Siz, Gazze'de, Yemen'de, Bosna'da, Bağdat'ta, Çanakkale'de, Galiçya'da vesair bir çok belde de emperyalizme karşı şehit düşmüş ecdadın ruhlarına da selam gönderdiniz.

Siz, Haçlı zalimlerine insanlık dersi veren Şarkın Sevgili Sultanı Selahaddin'in yurduna, şehit kanlarınızın bereketiyle iyilik ve umudun en şeddit silahlara galip gelebileceğini bir kez daha anlattınız.

Siz “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir” Hadis'i Şerifinin canlı tefsirini yaptınız.

Siz “Ne mutlu İnsanım” diyebilmenin erdem ve yüceliğini bize bir kez daha öğrettiniz.

Ey asil insanlar, kahramanlığınız ve şehadetiniz tarihin altın sayfalarında yerini şimdiden aldı. Tertemiz ruhlarınız zulüm yok olana kadar bizimle beraber olacak.

Şehadetinizin yüce mertebesi ve Gaziliğinizin onur ve şerefi karşısında bir kez daha saygıyla eğiliyorum.

mail: trntoprak@hotmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.