SAFINIZ KİMLİĞİNİZDİR

Değerli dostlar kısa zaman sonra Türkiye'de yeni bir seçim yapılacak. Öncelikle bu seçimin Ülkemize hayırlar getirmesini dilerim.Seçimler öncesi dünyada neler oluyor ona bir bakalım. Bakmamızın en önemli sebebi globalleşerek köye dönüşen bu dünyada, ülkelerin iktidar belirlemelerine kendisini Dünya köyünün ağası olarak gören büyük devletlerin her dönem olduğu gibi bu dönemlerde de taraf olması ve müdahale etmek istemesidir.

Öncelikle şunu söyleyeyim dünyada şuan ki hakim düzen kapitalizim. Dünya  piyasası kapital düzene göre  işler şekil alır. uluslararası ilişkilerde tek geçer kanun, nizam ülkelerin maddi  menfaatleri olarak görülmektedir.Ve  tüm kavgalar bu eksende devam etmektedir. bu düzlem de büyük ülkeler son yirmi yıldır planlı bir şekilde Ortadoğu da enerji  kavgaları vermektedirler. bu kavgalardan daha rahat rant devşirme adına Ortadoğu ülkelerinde iktidar belirleme ve iktidar değiştirme yönünde bir çok müdahale olmuştur. En son ülkemize fetö terör örgütü eliyle  büyük bir batı işgali girişimi olmuş  buda Milletimizin güçlü duruşu sayesinde bertaraf edilmiştir. Peki neden Irak Suriye işgali ve ardından müttefik dediğimiz ülkelerin açıktan destek  verdiği maşaları eliyle Türkiye'de darbe  girişimi planlamışlardır. Ve hatta egede son dönemde başlayan Yunanistan'la aramızda olan gerginlik neden..

işin aslı uzun zaman önce Akdeniz de çok büyük enerji yatakları keşfedildi. Rusya Suriye rejimiyle anlaşıp  Akdeniz de ki üstlerini güçlendirip Suriye rejiminden enerji kaynakları üzerinde 49 yıllık hak elde etti.yine Mısırda rejim değiştirilerek Amerika başkanlığında İsrail Mısır, Kıbrıs Rum kesimi  ortaklığında bir oluşumun da pastadan pay kapma çabası var. Diğer taraftan afrin üzerinden Akdeniz'e açılmaya çalışan Fransız Amerika İngiliz ortaklı bir pasta paylaşım grubu görülmüştür. Oda bizim başarılı afrin operasyonumuzla hüsrana uğradı. Fransızların ve Amerikalıların Başta Türkiye'ye ve sayın Cumhurbaşkanımıza  Düşmanlıklarının asıl nedeni bu. seçim erkene alınınca bu ülkelerin bir çok hain palanları da çöktü. buna rağmen bu güçlerin ellerindeki sopa olan kredi derecelendirme kuruluşları, üç dört ay sonra yapacağı Türkiye'nin uluslararası not derecelendirmesini panikle erkene alıp Türkiye'nin kredi notunu düşürerek ekonomi kötü imajı verip açıktan seçimi etkilemek istemişlerdir. Bu yıl Dünyanın en büyük büyüme oranına sahip ülkesinin ekonomik verileri çok güzel olmasına rağmen  durup duruken notunun düşürülmesinin nedeni de bu. Dolara dışarıdan yapılan müdahale ile kur baskısı, yabancı basındaki aşırı öfke ve kinin nedeni de bu. Türkiye artık kendi başına büyük bir güç çok yakında bunu müttefik olması gereken düşmanlarımızda  anlayacak.

Önümüzdeki  seçimlere de  birazcık bu perdeden bakmak lazım. Şimdi ya ayakta dik duracağız   ya da yere yüzü  koyun yıkılacağız. Topallayarak yürüme dönemi bitti. Artık bunu ne biz istiyoruz nede  karşımızdaki hasımlar. kavga aslında varoluş  kavgası. Çanakkale misali.

saf belirleme dönemi. unutmayın artık safınız sizim kimliğinizdir  kimlerle hangi saftaysanız kimliğinizde odur. selam ve duayla. Allaha emanet olun.

 

                                                  

 

                                                                   HİKAYENAME

hikayemiz bir arkadaştan.  aslında kültürümüzün ne kadar  güzel değerler içerdiğini anlatması hasebiyle güzel bir anı. Arkadaş yurt dışına  dil eğitimine gitmiş. Sınıflar genelde 12 ile 18 kişi arası oluyormuş. Arkadaşta bu sınıflardan birinde başlamış eğitime. Sınıftaki öğrencilerin tamamı farklı ülkelerden gelen kişilerden oluşuyormuş. Bir iki hafta içinde herkes tanışıp kaynaşmaya İngilizce ortak lisanla sohbete başlamışlar. yoğun dönemlerden bir gün  ders arası bizim arkadaş birkaç kişi ile ders hocası aşağıya inmişler bizim arkadaş tepsiyi çay doldurup çikolatayla geri dönüp öğrencilere ve ders hocasına sunmuş. ders hocası arkadaşa bakıp ben satın almayacaktım demiş. arkadaşta benden ikram ediyorum deyince hocası neden  ki benden bir şey mi isteyeceksin demesin mi? arkadaş hayır ya  bizde  adet böyledir demiş. ve sonra çayları içmişler sohbet esnasında bizim arkadaş uzun süre bu adeti hocasına anlatmaya çalışmış.işte dostlar bireysel toplumlar ve bizim toplum arasındaki fark.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.