Mehmet Y. ULUTAŞ

Mehmet Y. ULUTAŞ

TBMM Ziyaretim ve İlginç Anekdotlar

Pandemi sebebiyle uzun süreden beri ertelediğim Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ziyaretini nihayet gerçekleştirdim. Siyasete yön veren politikacı dostlarımız ile bir araya geldik. Türkiye’yi, Türk siyasetini ve geleceği konuştuk. Türk-Amerikan ilişkilerini görüştük. Türk diasporası olarak nasıl dernekleştiğimizi ve yapmakta olduğumuz lobi faaliyetlerini anlattık. Ailelerimizden, çoçuklarımızdan ve hayattan konuştuk. Selamlar ilettim, selamlar aldım. Çok keyifli sohbetler oldu.

tbmm-002.jpg

Ailecek gittik. Çocuklarımın TBMM’yi görmesi, havayı tatması, ülkemize yön veren seçilmiş devlet adamlarımızı tanıması ve beğendiklerini kendilerine rol model edinebilmelerini istiyordum. Nitekim hem TBMM’yi hem de tanıştıkları siyasetçilerimizi çok beğendiler. Özellikle TBMM’nin 15-Temmuz hain FETÖ kalkışması sırasında bomba isabet eden binayı incelerken oldukça etkilenmişler. Demokrasinin ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu anlamış oldular.

meclis.jpg

Görüşmelerimde Florida eyaleti temsilcisi olduğum TASC (Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi), TARF (Türk Amerikan Diyanet Vakfı), ASKON (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği), Hasene Yardım Derneği ve diğer STK’ların faaliyetlerini anlattım. 10.000 km uzakta dahi olsak Türkiye’nin hakkını, ne eksik ne fazla, gözetmek için nasıl çabaladığımızdan bahsettim. Vekillerimizin sizler gibi habername.com sitemizi takip ettiklerini öğrendim.

Siyasetçi dostlarımızla yaptığımız görüşmelere dair bazı izlenimlerimi ve ilginç anekdotları sizler için seçerek paylaşmak istedim. Sıralamayı ziyaret sırasına göre yaptım.

Ahmet Berat Çonkar - AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili

Berat Çonkar ile 20 yılı aşan ve öğrencilik günlerimize dayanan bir dostluğumuz var. Aynı üniversitede (University of Miami) işletme mastırı (MBA) yaptık. Uzun zamandır yüzyüze görüşememiştik. Meclis Bahçesinde uzun uzun sohbet etme imkanımız oldu. Eskileri yadettik, memleket meselelerine dair düşüncelerimizi paylaştık, yemek yedik ve zeytin yaprağı çayı içtik. Berat Bey’in danışmanları Erdal Baz ve Talha Yıldırım beyler de bizlere mükemmel bir mihmandarlık ve misafirperverlik örneği gösterdiler.

berat-conkar-002.jpg

Abdülkadir Özel - AK Parti Hatay Milletvekili

Abdülkadir Bey de ben de İskenderunluyuz lakin şahsen tanışmıyorduk. Kendisini sosyal medya üzerinden ve akrabalarımın bana anlattıklarından takip ediyordum. Sağolsun AK Parti ABD Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı kıymetli dostum Levent Ali Yıldız Bey bizi tanıştırdı. Abdülkadir Bey ile İskenderun’dan ve ortak tanıdıklarımızdan bahsettik. Kendisine Hatay’a hizmetlerinden ötürü teşekkür ettim ve memlekette de görüşmek üzere sözleştik.

abdulkadir-ozel.jpg

Mehmet Ceylan - AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı

Mehmet Bey Amerika’da yüksek eğitim almış, ardından Türkiye’de çeşitli kademelerde önemli memuriyetler yapmış, daha sonra siyasete geçmiş, oldukça donanımlı ve tam bir devlet adamı. Sohbet ederken telefonu çaldı. Efkan Bey kendisini toplantı için bekliyormuş. Mehmet Bey’e “eğer mümkünse Efkan Bey’e bir selam verip çıkmak isterim” dedim ve o da “tabii ki” dedi ve beraberce Efkan Bey’in makamına gittik.

Efkan Ala - AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Eski İçişleri Bakanı

Efkan Bey’in odasına girdik, Mehmet Bey beni tanıttı, selam verdim, hizmetleri için teşekkür ettim ve ardından vakitlerini almamak adına çıkmak istedim. Efkan Bey sağolsun müsaade etmedi ve beni yaklaşık 10 dakika misafir etti. Bu süre zarfında sohbet etme fırsatımız oldu. ABD’de neler yaptığımı, TASC’ı ve lobi faaliyetlerimizi sordu. Geçmişte ABD’ye yaptığı ziyaretlerde edindiği gözlemleri paylaştı. Ben de kendisine özellikle 17/25 Aralık sürecindeki dik duruşu için kendisine teşekkür ettim.

efkan-ala.jpg

Prof. Dr. Kamil Aydın - MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili

Kamil Hoca çok donanımlı, konulara hakim, devletini ve milletini seven ve en önemlisi bir halk adamı. Kamil Hoca ile sohbet etmek hakikaten çok keyifliydi. Konuşurken telefonu çaldı. Arayan kişi ünlü bir TV moderatörüydü ve programına yorumcu olarak katılmasını rica ediyordu. Kamil Hoca “Benim bir akademisyen duruşum var. Yorum yapmamı istediğiniz konu hakim olduğum bir konu değil. Fevzi Bey o konuya hakim. Onu arayabilirsiniz.” dedi. Bir başkası olsaydı eminim TV’ye çıkmak için çok istekli bakabilirdi bu teklife.

kamil-aydin.jpg

Özlem Zengin - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili

Özlem Hanım bizim aile dostumuz. Harika bir insan, yaptığı işin hakkını fazlasıyla veren ve yorgunluk nedir bilmeyen çok çalışkan ve mükemmel bir siyasetçi. Ve inanılmaz misafirperver. Bizimle görüşmeden önce, 81 ilden gelen ve 300’e yakın AK Parti sivil toplum ve halkla ilişkiler başkanlarının bir araya geldiği ve istişarelerin yapıldığı tüm gün süren bir toplantı yönetmişti. Gözlerinden okunabilen yorgunluğuna rağmen bizi makamında ağırladı, çocuklarla sohbet etti ve hediyeler verdi. İnanın ben o kadar sabırlı değilim çocuklarıma karşı.

ozlem-zengin.jpg

İnanılmaz yüklü çalışma tempolarına rağmen bize kıymetli vakitlerini ayıran ve mükemmel bir şekilde ağirlayan bu birbirinden kıymetli siyasetçilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum