Raif MEDETOĞLU

Raif MEDETOĞLU

"TÜRK SOLUNUN ÜRETTİĞİ KÜRT MARKSİSTLER"

Müslüman diyarı olan bu ülkede Türk solcuları, kabuğu kürtçülük olan fakat içi marksist olan ideolojiyi üreterek dindar kürtlerin çocuklarını dinsizlik bataklığına sevk etmek suretiyle kürt sosyalist ulusalcılığını geliştirmiştir.

Tasavvufi dindarlığın hakim olduğu kürt coğrafyasında din ve dindarlığa karşı hızla sosyalist ideolojiyi toplum içerisinde propaganda yoluyla tesis ederek bu milletin hüviyetini laçkalaştırdılar.
Bu manada seküler düşünceye lojistik destek sağlayan laik cumhuriyetin samanlık solcuları, bu ülkeyi saadet yurdu yapacaklarına dair vaadleri vardı.
Ancak neredeyse bir asırdır bu ülkeye hâlâ saadet getirdiklerine şahid olmadık...

Türk solunun islam karşıtı geliştirdiği sekülerizm fikri; maalesef Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde gelişen ve büyüyen kürt marksist düşünce yapısını tetiklemiş, en nihayetinde Türkiye devletine ve vatandaşlarına yarım asırdır çok pahalıya patlamış ve hem kürtlerin acı ile yoğrulmuş, Anadolu kadınların göğsünde bombaları patlatmış hem de Türk ocağında göçükler oluşmuş, anne yüreklerine kor ateş düşmüştür..

Evet müslüman kürt kavminin ve türk kavminin sosyolojik genlerini ters düz ederek kürtleri ve türk kardeşlerini islamdan koparma çabası netice vermiş.
İslam dışı bir milliyetçilik anlayışı geliştirerek ulusalcı, laik, sol anlayışın sopası ile kurtuluşun jslam dışında olduğu fikri için ortam oluşturulmuştur..

Marksizmin hızla zehirli bir sarmaşık gibi yayıldığı dönemde, Türk solunun muhtemelen derin devlet eliyle de sosyalist düşünce fikri kürtlerin yoğun yaşadığı bölgelerde bazı gençler arasında karşılık bulmuştur.

İslami hassasiyeti zayıf olan gençler bu minvalde aktif rol almış, sosyalist ve marksist düşünce üniversite kampüslerinde hızla yayılmış, ne acıdır ki sarp kayaların ardında bize kör kurşun olarak geri dönmüş, acı hikâyelerin yaşanmasına sebep olmuştur.

Şunun altını hususen çizmek isterim;
müslüman kürtler, hiçbir zaman jön türk solunun geliştirdiği batılılaşma hayranlığına ilgi duymamıştır.

Bu bakımdan kürtlerin din ve namus mefhumuna verdikleri değerden ötürü
ecnebi menşeli jön türklerin Avrupadan ithal ettikleri batılılaşma fikri uzun süre kürtlerin yaşadığı coğrafyada hayat bulmamıştır.
Bu durum batılı toplum mühendislerini rahatsız etmiş, müslüman mahallesinde bazı sekülerizmden beslenen zararlı cemiyetleri harekete geçirmek suretiyle islam karşıtı olan grupları harekete geçirmişlerdir.
Sosyalistlerin propagandalarına açık bir zemin hazır hale getirilmiştir.

Amaç kürtlerin tasavvufi dindarlığına derin bir darbe vurmaktır.
Dönemin medrese âlimleri ve seydalarının toplum üzerindeki etkilerini ortadan kaldırmak suretiyle islam medeniyetinin temel dayanak noktası olan ilim ve irfan mektepleri olan medreseleri ortadan kaldırmak olmuştur.

Laik sol anlayışın ürettiği çıplaklık, açık saçıklıkla birlikte fuhşiyat teşvik edilmiş, hususen toplumda içkinin ve ahlaksızlığın yayılmasına zemin hazırlamak suretiyle müslüman kürt ve türk çocuklarına batıyı saadet yurdu olarak anlatıp oradan gelen her türlü fikri ve kokuşmuş lağım sularını iyilik çeşmesi olarak tanımlayarak batıdan gelen her şeyi mübah görmekle zihinleri bulandırma faaliyetleri en etkili bir şekilde kendini bariz örnekler ile göstermiştir.

Ve maalesef bu zihniyet ve niyet başarılı olmuştur.

Ülkemizdeki müslüman türk ve kürt aydınlar dün kendilerini ifade etmek için İslam'ı temsil ve tebliğ eden hareketlerin içinde bulunma arzularına daima kelepçe vurulmuştur.

Her zaman ensesinde hazır kıta bekleyen sopa bir korku unsuru olarak kullanılmıştır.

İslami kimlik üzerinden geliştirilen her siyasi düşünceye daima yasak getirildiği için müslüman aydınlar muhafazakar milliyetçiliğin içinde vücud bulmaya çalışmışlardır.
Bu da sol ve marksist grupların milliyetçiliği reddiyor gibi görünmeleri kürt gençliğinin türk solunun ürettiği seküler mantığa yönelmesine neden olmuştur.

Söz konusu slogan solcuları bu ülkede ayrışmanın temel dayanak noktası olmuşlardır.

Üç bin yıllık kürtlerin cesareti yanlış yerde sarf edilmiş, türklerin idare kabiliyetine kelepçe vurulmuş, arapların ilmi derinliğine darbe vurulmuş, din ve tarih birliği ortadan kaldırılarak arap, kürt ve türk kardeşliği daima hedef alınmış, dünya üzerindeki muhtemel belirleyici güç bu vesile ile hastalıklı bir ruh ve ümmetin uzuvları olan bu güç şuursuzlaştırılarak devre dışı bırakılmıştır.

Raif Medetoğlu

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.