Aslan DEĞİRMENCİ

Aslan DEĞİRMENCİ

Âlimler, Şiwan ve Haşimi'ye çağrı

Kürt sorununu şiddetten arındırmak adına atılan adımlar devam ediyor. Atılan kararlı adımlara son süreçte sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve sanatçılardan gelen destekler umutları taze tutuyor.

Ama yetmiyor. Süreç barış elçisiz yürüyor ve birileri pusu kurmuş bekliyor. Bu pusuları aşacak olan ise kardeşlik hukukumuz. Bu hukuk için yıldızları çıkınlarına toplayıp yola düşecek elçilere ihtiyaç var.

Yıllardır yürekler yanıyor, analar feryat ediyor.

Gencecik bedenler toprak ile buluşuyor...

"Yeter artık", "Edi bese" dedikçe, tetiklerden el çekilmiyor.

Bedenler değil artık silahlar gömülsün toprağa.

İşte tam da şimdi cesur, ilkeli barış elçilerine ihtiyacımız var...

Şiwan Perwer ve Haşim Haşim'i olun be artık barış elçisi... Çıkın yollara, sisleri, karanlıkları; Fırat'a-Dicle'ye atın.

Güneşin sıcaklığı, merhametin diliyle düşün yollara. Misafir olun tüm evlere, gönüllere...

Karacadağ, Torosları aşın, Kartal dağlarını alın arkanıza. Karakaş, Mazı, Raman, Keltepe, ve Gavur dağlarına gömün öfkeleri... Nurhak'ta mola verin. Ali Gölü'nde ferahlayın. Sert kara kışta vadi içinden yükselerek "Barış" diye haykırın...

Siz ağlamayı da gülmeyi de bilirsiniz. Uzatın yüreğinizin ellerini; barışa, kardeşliğe ve ezin korkuları.

Söylenecek çok sözünüz var; gözlerinizden belli. Bir açsanız ellerinizi, gökyüzüne ulaşacak gönül güvercinleri...

Ey gönül dostları Alimler..! Ya siz neden bekliyorsunuz. Ayetler ve hadisler önünüzde...

Düşmesin artık evlere kor alevler!

“Kendiniz için istediğinizi, kardeşiniz için de istemedikçe İman etmiş olamazsınız” hadisini kuşanın, “Müslüman Müslüman’ın karde­şidir. Ona zulmetmez; onu yardımsız bırakmaz; onu tahkir etmez. Üç defa kalbine işaret ederek Takva şuradadır. Müslüman kardeşini hakir görmesi kişiye kötülük olarak yeter. Her Müslüman’ın namusu, kanı, malı ve onuru Müslüman’a haramdır” diyerek helalleşmenin yolunu açın.

İlahi belgeyi alın elinize okuyun: "Göklerin ve yerin yaratılması, dillerinizin ve renklerinizin farklı olması da O’nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir."

Yetmez mi nedir bu sessizlik...

Bağırın:"Müminler birbirini sevmede, birbirlerine karşı sevgi ve merhamet göstermede tek bir beden gibidir. O bedenin bir organı acı çektiği zaman, bedenin diğer organları da uykusuzluk ve yüksek ateş çekerler.”

Anlatın:"Irkçılığa (asabiyyeye) çağıran Bizden değildir; ırkçılık için savaşan Bizden değildir; ırkçılık üzere, asabiyye uğruna ölen Bizden değildir."

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.