Atila ALTUNTAŞ

Atila ALTUNTAŞ

BU YAZIYI OKUYAN ÇOK ZENGİN OLACAK!

Bu SMS"i dikkatli oku ve inan, moralini sakın bozma! 

EL KAYYUM

EL MELİK

EL MECİT

EL VAHİT

AL AHAT

EL SAMED

EL KADİR

EL MALİK

EL RAHİM

ALLAH

Hiç bir zaman yanıltmaz ben hariç 9 kişiye gönder. İnşallah yarın güzel bir haber alırsın. Eğer göndermessen şanssızlık 9 sene seni bırakmaz. Ereteleme bunlar ALLAH'ın isimleri Allah büyüktür. İnan gönderme zorunluluğu olduğu için gönderiyorum, üzerime kalmasın diye nede olsa güzel rabbimizin adı herşeye değer 9 SMS Nedir ki?

TEKNOLOJİ İLE ALDATMAK

İsveç'te her on güne bir bu şekil mesajlar cep telefonuma gelmekte, bir çok arkadaşım ve dostumdan aynı mesajı yığınlarla almaktayım...Bundan 3 sene önce bu şekilde gelen bir telefon mesajının ardından bir kaç arkadaş mesajın ilk çıktığı yerin neresi olduğunu araştırdık ve ilginç bir sonuçla karşılaştık. Türkçe yazılan bu mesajın İsveçli bir telefon şirketi tarafından gönderildiğini tespit ettik. Bu tür mesajlar Türkiye'de daha çok piyasaya gönderiliyor. Bence bunun arkasında para kazanmak isteyen telefon şirketlerinin insanların, milliyetçi ve dini hassasiyetlerini kullanması var.

KESİNLİKLE BU MESAJLARI GÖNDERMEYELİM

Bunları göndermemekle kimse vebal altına girmez. Aksine, göndererek bunlara alet olmak, bizi vebal altında bırakabilir. Milli ve dini dava denen mesajları çok kimseye göndermekle, kimse yapacağı işten vazgeçmez.

Bunların hepsinde, çeşitli menfaatler veya art niyetler vardır. Özellikle dini içerikli olup, göndermezseniz başınıza felaketler gelir denen mailler, insanları hurafeliğe sürüklüyor ve çıkar odakları milyonlarca SMS gönderilmesinden dolayı haksız kazanç elde ediyor.

Mucizeyle karşılaşacaksınız diye gönderilen mesajların ne kadar cahil kişiler tarafından yazıldığı meydandadır. Mucizeler, sadece Peygamberlerde görülür. Mucize kelimesini başka anlamda kullanmak yanlıştır.

Fatiha veya salevat zinciri oluşturuyoruz demek de uygun değildir. Herkes istediği kadar okuyabilir. Okumak ve insanlara göndermek için, belli bir sayı tayin etmek, bid’atlerin ortaya çıkmasına ve yayılmasına sebep olur. Allah’ın ismi geçti diye veya hadis-i şerif diye de göndermek gerekmez. Bilakis göndermemek gerekir. Allahü teâlânın ve Peygamber efendimizin ismini böyle işlere alet etmek çok çirkindir.
MAİLLEREDE DİKKAT!

Bu maili 10 kişiye göndermezsen 1 hafta içinde öleceksin.
Bu maili 3 kişiye göndermezsen uğursuzluk yakana yapışacak.
Bu maili 5 kişiye göndermezsen kısmetin kapanacak.
Bu maili 1 kişiye gönderirsen 100 USD kazanacaksın.

Herkese gönderin denen bütün bu maillerde, siyasi veya maddi menfaatler de vardır. Bu tür mailleşmelerle, mail adreslerinin reklâmı yapılıp, spam mail arayanlara, mail adresi bulunmaya da çalışılıyor. Bunların ve mail gönderdikçe para kazanacaksınız denilen maillerin de yalan olduğu ve altında çeşitli menfaatlerin olduğu meydandadır.

Çocuğunun veya bir yakınının hasta olduğunu söyleyip maddi yardım isteyen mailler genelde yalan çıkıyor. Bu tür mailleri hiç kimseye göndermemeli, zaten çoğunda yalan yanlış bilgiler bulunuyor. Bunları hemen silmeli, imha etmelidir. Sözümüzü kabul edecek biriyse, bize göndereni de ikaz edip bunlara alet olmamasını söylemelidir!
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum