Bilgin ERDOĞAN

Bilgin ERDOĞAN

Cinsel İstismar ve Kadın

 

‘Elbette sefîl olursa kadın, alçalır beşer’  Tevfik Fikret

Dünyada kadın ile ilgili sorun aslında güç ahlakı’nın konusudur. Tevfik Fikret, “Elbette sefîl olursa kadın, alçalır beşer’ sözüyle bu mevzuyu özetler. İnsana ait değerlerin ayaklar altına alındığı ve beşerin böylesine alçaldığı bir dünyada temel sorun kadının korumasız ve aciz bırakılmasıdır. Bir toplum veya birey kadına yüklediği anlam kadar medenidir. Çağlar üstü medeniyetin mimarı Allah resulu’nun dilinde ise kadın “ Cennet annelerin ayağı altı ndadı r’ ifadesiyle bir kulun ulaşabileceği en yüksek konuma oturtulmuştur.

 

Kur’anın bir erkeğin birden fazla eş alabilme ruhsatını ağzına dolayanlar ve bu vesileyle İslamda kadın hakları yok iftirasını yaftalayan mü fteriler yaşadıkları dünyada kadına nasıl muamele edildiğinin farkı ndalar mı ? Resmi rakamlara göre dünyadaki 100 milyon evsiz insanın kahir ekseriyetinin kadınlardan ve çocuklardan müteşekkil olduğunu biliyorlar mı mesela?

 

Bugünün dünyasında resmi tespitlere göre 40 milyon kadın fuhuş sektörünün elinde yaşıyor. Seks endüstrisi yaklaşık 58 milyar dolar bütçeye sahip. Amerikada %2.4 fahişe cinayet yoluyla yaşamını yitiriyor. Fuhuş sektörüne giren kadınların ortalama yaş ı  14. Bu şekilde fuhuş irtikap edenlerinse yaklaşık yarısı HıV virüsü taşıyor.

 

Yüzbinlerce çocuk yaşta kızların kahpe erkeklerin elinde sermaye edildiği bir dünyada hangi kadının hangi hakkından ve insan haklarından ve dahi eşitlikten bahsedebiriz? Reklamlarda dahi sektörel çıkarları için kadının cinsel cazibesinden faydalanmaya kalkan sermayedarların ve onların hakim olduğu piyasa ekonomisinin çağdaş Karunları’nın İslam’ı n yüksek ahlakına dil uzatabilme hakları var mi?

 

Genelevlerden kazandığı paraları gayrımenkule dönüştürerek ailesinden kalan gayrımenkul sayısını arttıran Ermeni kökenli Manukyan’ı n 6 kez vergi rekortmeni olduğu Turkiye’de kadın haklarının müdafiisi Kemalist bir kısım demogogların bu hal neyin nesi sorgulamasını yapmaları gerekmez miydi? Kadının anneliğini ve kişiliğini önceleyen İslam tasavvuruna çağ dışı demeleri yerine yaşadıkları çağın tablosuna ve cemiyetlerine bakarak insanlık dışı bir dünyada yaşıyoruz demeleri daha adil ve insaflı  bir söylem olmaz mı?

 

Ahlâksızlık, şartlar iktiza ettiğinde erkeğin, kadını nikah kurumu altında, ona nafaka ve mesken sağlayarak sevgiyle koruması altına alıp çocuklarına anne yapması değildir. Ahlâksızlık, dünyada 100 milyon kadının fuhuş yapmak zorunda kalması, evsiz kalması, sermayedarların menfaatleri için cinselliklerinin istismar edilmesidir.

 

Konu çok eşlilikse, gerek Tevrat ve İncil gerekse Kur’an buna ruhsat verir.Davud(as), Ibrahim(as) ve daha birçok nebi çok eşlidir.  Kur’anda cariyelik kurumu savaş esiri kadınların korunması ve sosyal yara haline gelmemesi ve fuhuş sektörünün bir kurbanı olmamaları içindir.

 

Bu bağ lamda  İngiliz asilzadelerinin uyguladıkları Prima Nocte denilen tamamen insanlık dışı uygulamasını  hatı rlatmak isterim. Tarih şahittir ki   Protestan İngiliz asilzadeleri yıllarca Katolik İskocyalilari bu insanlık dışı uygulamaya yıllarca mahkum ettiler.

 

Prima Nocte, Orta çağda Feodal Avrupasında yeni evlenen iskoçyalı gelinle düğün eğlencesi bittikten sonra bir İngiliz asilzadesinin beraber olma hakkıdır. Damat zifafa girmeden önce İngiliz asilzadeleri gelini ilk gece alıkoyarlar. insanlık onurunun ayaklar altına alındığı bu uygulama 15. ve 16. yüzyıllarda protestan İngilizler tarafından katolik iskoç köylülerine yönelik ilginç ve iğrenç bir yaptırımdır. Tecavü z Ingliz idaresinde bir dö  nem nemnrnem bu uygulamayla yasal hale gelmiş ti.

Ancak  yaşadığımız asır kadına muamele noktasında Orta Çağ Feodal Avrupası ’nı n çok aş agı  ndadı r. Aşağı olmak bir derecedir ancak asagı ları n aşağısına inmek çukurun en dibini boylamaktı r.

 

FBI’ı  n sayfası  na bakarsanı  z 2011 istatistiklerinin verdigi bilgiye gö re her 6.3 dakikada, Amerika gibi bir yerde, bir kadı    n ı  rzı  na geciliyor. Amerika’nı  n tarihi  siyah ergen kı rrrz cocuklarina tecavü z olayları yyyla dolu. Siyahları  n ö fkesini anlamamak mü  mkü  n mü  ?  Anneleri beyaz adam tarafindan tecavü  ze ugramış   olan bu insanlar yasadı ş kları ş  cemiyetin en zararlı ş  bireyleri olmaz mı  ? Elbet sefil olursa kadı  n alç alı  r beş er sözü     hatı ş ı ş ı ş   ı ş rlatmak lazı  m yeniden. 

 ğ  ğ ğ    istatistiklerine

FBI’in sayfasina bakarsaniz 2011 istatistiklerinin verdigi bilgiye gore her 6.3 dakikada bir Amerika gibi bir yerde bir kadinin irzina geciliyor. Amerika’nin tarihi ise siyah ergen kiz cocuklarina tecavuz olaylariya dolu. Siyahlarin ofkesini anlamamak mumkun mu?  Anneleri beyaz adam tarafindan tecavuze ugramis olan bu insanlar yasadiklari cemiyetin en zararli bireyleri olmaz mi? Elbet sefil olursa kadin alcalir beser sozunu hatirlamak lazim yeniden. Iste bunun icin bu alcalis.  Cennet annelerin ayağı altındadır diyen nebevi yaklaşımla tarihte ve günümüzde kadına yönelik uygulamaları karsı lastı rdı   z  zaman Tevfik Fikretin o sözüyle yaşadığımız dü nyayı  daha iyi anlarız diye düşünüyorum.

Evet, Said Nursi’nin dediği gibi : “Marîz bir asrın, hasta bir unsurun, alîl bir uzvun reçetesi; ittiba'-ı Kur'andır.” Unutmamak lazim ki biz,vahyin tasavvuruna sahip olduğumuz nispette medeniyiz.

Bütün mesele erkeğin kadını, kadının erkeği kısaca insanın insanı  emanet olarak gö rebilmesidir. Vahyin tasavvuru demekten muradımız budur. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.