DERSİMİZ ATATÜRK -1-

 

“Karanlıktan aydınlığa”

 

İnsanlık tarihi, mutlu bir dünya arayışının serüvenini anlatmıştır hep…

Tarihin hangi aşamasında olursa olsun, ne zaman ki, ürettiklerini paylaşamayan, ortak aklı işletemeyen, kendi kendini yönetemeyen, gül yerine dikeni öngören, mazlumların sırtından zalimler türeten dünya, isyanlar ve savaşlarla kabaran iştahlara ev sahipliği yaparak, insanlığın mezarlığı haline gelmiştir..

Tüm bu felaketlerinden uzaklaşacağı adeta mutlu bir dünya kurma hayaline kaçışın adı olan “arayışında” zaman zaman “büyük akıllarla” buluşan insanoğlu, onların öncülüğünde kurtuluşa ulaşmıştır.

İnsanlığın, yolunun üzerinde çakıştığı işte bu “büyük akıllar” Peygamberler olmuş, ait olduğu insan topluluklarına doğruyu anlatarak/göstererek, yerinde bir deyimle insan olma erdemine zirve yaptırarak felaha ulaştırmış..

Çağlar açıp çağlar kapatan Fatih Sultan Mehmed olmuş, dört kıtaya adalet ve insanlık götürmüştür..

“Bilge”ler olmuş zaman zaman..Önceki toplumların önderlerinin doğrularını taşımış/anlatmışlar insanlığa..

Bazen de  asker olmuş, siyaset adamı olmuş, yorgun düşerek yıkılmaya yüz tutmuş imparatorluklarının en buhranlı dönemlerinde bir tomurcuk misali filiz vererek milletine umut ışığı olmuş,  milletinin yeniden dirilişine öncü olmuş…

İşte “soyadını” milletinin verdiği Mustafa Kemal Atatürk’te hiç kuşku yok ki, bu “büyük akıllardan” biridir..

İnsanlık tarihinin milletlerini “karanlıktan aydınlığa” ulaştıran önderlerinden biri olarak milletinin kalbinde ve dünya tarihinin altın sayfalarında müstesna bir yeri olan Mustafa Kemal Atatürk’ü özgün şekliyle anlamak, önce Türkiye’den dünyaya değil, dünyadan Türkiye’ye bakmakla mümkündür.. Çağdaşları arasında, milletinin muassır medeniyet seviyesine ulaşmasını isteyen tek lider,tek önderdir "O"...

Anladım ki, çağdaşları halkları üzerinde  krallıklarını, diktatörlüklerini kurmaya çalışırlarken, büyük bir evrensel bakışla, Cumhuriyeti ilan ederek, bugünkü demokrasi ve özgürlük ortamına kavuşmasını sağladığı  insanımız,  O’nu, deyim yerindeyse kulaktan dolma bilgi ve anlatılarla eksik ve yanlış tanıyor ve tanımlıyor.. Yada ufku dar bakışların etkisiyle tanımak/tanımlamak istemiyor…

Saygıdeğer Habername sitesinin bana ayırdığı bu köşeden bu giriş yazısıyla birlikte “DERSİMİZ ATATÜRK” başlığıyla O Büyük Önder’in tüm yönleriyle insanına ve dünyaya bakışını sizlerle paylaşacağım..

Her ne sebeple olursa olsun, milletimizin “yüksek değeri” olan şahsiyetin, bozduğu örümcek ağlarının ve yıktığı din dışı hurafe tabularının yeniden örülmesine müsaade etmeyecek olan yine aydınlık gençler ve Atasına saygıyı esirgemeyen milletin kendisi olacaktır..Böyle olmuştur..Bundan sonra da böyle olacaktır..

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum