Lütfi AYHAN
GAZZE ZAFERİ KUTLU OLSUN
Hamas'ın 7 Ekim 2023 tarihinde, 80 yıla yakındır topraklarının büyük çoğunluğunu işgal eden, Filistin halkına karşı tarihte eşi görülmemiş bir zulüm ve baskı uygulayan katil Siyonist/İsrail yönetimine karşı başlattığı huruç/isyan harekâtı birkaç saat önce (460 gün sonra) ateşkes kararı ile sonuçlandı gibi . (Gibi diyorum çünkü İsrail bazen mızıkçılık yapar )
50 bine yakın Filistinli masumun (kadın erkek çoluk çocuk yaşlı genç sivil asker) şehit düştüğü bu kapkaranlık, bu kan ve zulüm kokan savaş! Gazzelilerin zaferi ile sonuçlandı. İletişimin bu kadar geliştiği, herkesin, her şeyi, her taraftan görüp izleyebildiği, sonucun ayan beyan ortada olduğu bu manzaraya rağmen, Hamas nasıl zafer kazanmış oluyor? Can kaybı, mal kaybı, lider kaybı... Hep onlardan oldu. Buna rağmen “Hamas zafer kazandı” demek büyük ve yanıltıcı bir iddia değil mi?
Değil. Niçin değil? Cevabı maddeler halinde yazalım.
NİÇİN ZAFER ?
1- Biz Müslümanlar hayatı sadece bu dünyada yaşadığımız kısa zaman olarak değil, aksine ölümden sonra başlayacak ve bitmeyecek bir zaman olarak kabul ederiz. Bu sebepten gerçek zafere erenler o sonsuz hayatta Cenneti kazananlardır. Cenneti kazanmanın en kestirme yollarından biri de Allah için, vatan için, adalet için, onur ve namus için savaşırken şehit düşmektir. İşte Gazzeli kardeşlerimiz (Allah’ın izni ile) şehit olup sonsuz mutluluk diyarı olan Cenneti kazandılar. Bu zafer değil mi?
2- Savaş başlarken İsrail, zalim, emperyal, güçlü devletlerin desteği ile “Gazzede bir tane Filistinli bırakmayacağını; bir kısmını öldürüp geri kalanları da Ürdün ve Mısır'a süreceğini” söylemişti, başarabildi mi? Hayır. Gazzeli Mümin erkekler ve mümine kadınlar, çoluk çocuk…Hepsi öyle bir direnç gösterdiler ki dünya onlara parmak ısırdı. Bu zafer değil mi?
3- Filistinli şehitlerin o mübarek kanları, o kutsal ruhları, tüm dünyaya şu gerçeği belletti: Yahudiler ’in/Siyonistler ’in 100 yıla yakındır tüm dünyaya kendilerini masum, mağdur, katliama uğramış, holokosta tabi tutulmuş, gariban, zavallı barışçı bir halk olarak gösterme propagandasını yerle bir ettiler. Bu büyük hizmet bile tek başına bu savaşın neticesinin bir zafer olduğunu belgeler. Yahudiler sinema ve iletişim yolu ile 100 yıldır tüm dünyaya kabul ettirdikleri bu algı yerle bir oldu. Bu zafer değil mi?
4- Bu zafer, masum, mazlum, Asya, Afrika ve İslam Dünyasının halklarına, bilhassa gençlerine batı dediğimiz ve başını ABD’nin çektiği müstekbir devletlerin ne kadar zalim, ne kadar taraflı, ne kadar iki yüzlü olduğunu ve onların kurdukları kurumların ve sistemin nasıl tıkandığını/ çöktüğünü göstermiş oldu. Bu zafer değil mi? Aksi halde bu gerçeği anlatmak çok ama çok uğraşılacaktı. Bu netice bir zafer değil mi?
5- Bu neticeyi ortaya çıkaran manzaraya bakınca neler gördük:
a- Katliamcı İsrail’in, hastane, okul, ibadethane, sivillerin kampları, çocukların çadırları, BM’lere ait binalar ve görevlileri, gazeteciler, doktorlar, ambulanslar; kedi köpek, güvercin serçe, çiçek böcek ayırt etmeksizin bütün Gazze’yi bombaladıkça bombaladığını, öldürdükçe öldürdüğünü, yıktıkça yıktığını gördük. ABD ve Avrupalı devletlerin yöneticilerinin Yahudi sermayesi ve Yahudi iletişiminin önünde nasıl diz çöktüğünü gördük. Bu manzara zaferin işareti değil mi?
b- Tüm bunlara rağmen, Gazzelilerin direndikçe direndiklerini, direndikçe şehit olduklarını ama asla boyun eğmediklerini, onur şeref insanlık barış gibi değerleri yücelttiklerini gördük. Bu bir zafer değil mi?
c- Böylece "süper güç emsalsiz asker, benzersiz silah" diye diye tüm dünyayı korkutan ABD ve O’nun destekçilerinin, askersiz, silahsız bir devlet bile olmayan bir şehri dize getiremediklerini gördük. Böylece tüm dünyayı esir eden, milletleri yeise sürükleyen ABD ve batı korkusunun silindiği gördük. Bu bir zafer değil mi?
d- Batı da birçok ülkede halk, sağduyulu insanlar, yöneticiler ve meşhur insanlar... Filistin’in yanında yer alarak bu günkü sistemin zulmüne ortak olmadılar. Öyleki Netenyahu/İsrail Güney Afrika devletinin başvurusu ile insan hakları mahkemesinde mahküm edildi. Bu bir zafer değil mi?
e- Tüm bunların neticesinde yani İsrail can yaktı şehir yıktı katliam yaptı. Buna karşılık Gazzeliler/Hamas gönül yaptı, sabır inşa etti, direnç kuleleri yükseltti ve tüm insanlığa ABD’nin /batının, Yahudi’nin /İsrail’in ne kadar zalim, ne kadar katil, ne kadar iki yüzlü, ne kadar korkak…Olduğunu ispatladı. İşte tüm bunlardan dolayı diyoruz ki “Gazze Zaferi kutlu olsun.” Rabbim Gazellilerin şehadetlerini ve zaferlerini kutlu etsin. Onlara her türlü desteği veren, yardım eden kişilere, devletlere, kuruluşlara da yardım edip ümmete zafer nasip etsin. Amiin.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.