Günah işleme özgürlüğü!!!

Günah işleme özgürlüğü!!!

İslam beş şeyin korunmasını istemiştir. Din,can,akıl,nesil ve mal...

Bunların bozulmasına sebep olacak yolları bir bir açıklamış ve korumak için tedbirler koymuştur. Tedbirlere müdahale edenlere müdaha etmiştir.

İnsan babıboş yaratılmamıştır. Yaptıklarının hesabını verecektir. Zerre miktarı hayrın ve şerrin karşılığını bulacaktır. Yarın şahitler kendi nefsinden olacaktır. Herkesin sustuğu günde kişinin kendi azaları konuşacak ve şahitlik edecektir. Hem de kendi aleyhine. Şahit olarak kişi kendi kendine yetecektir.

Allah insana akıl vermiş. Onu korumak için yasaklar koymuş. Onu devre dışı bırakacak illetleri haram kılmış. Bunlar insanın kendi hayrına konmuş yasaklardır. Rabbini unutan insan, nefsini ilah edinir. Nefsinin kulu olan ise onu tatmin etmek için her türlü yolu dener.

Son günlerde bir gazeteci "Günah işleme özgürlüğü" istiyor. Müslümanların bu konudaki anlayışsızlığından bahsediyor. Kendince eleştirilerde bulunuyor. Nefsinin isteklerini herkese kabul ettirmek için elindeki imkanları seferber ediyor. Müslümanlara mahalle baskısı uyguluyor.

Herkesin günah işleme özgürlüğü var. Var ama kendi özelinde. Başkalarını tahrik ve teşvik etmemek kaydıyla. Böyle olursa kimse ona karışmaz. Kendi özelinde işleyeceği günahı araştırmaya müsade etmez İslam. Hesabını Rabbine verecektir. İnsanlığın ifsadına sebep olduğunda müdahale eder. Kötü ahlakın yaygınlaşmasına engel olur. İnsanlığı korumaya çalışır.

Kaderin cilvesine bakın ki günah işleme özgürlüğünü savunanın en yakını bu özgürlüğü(!) kullanırken evli ve küçük bir çocuk annesiyle gündem oluyor. Vijdanı olan için ne büyük bir imtihan...

Başka bir yazarın ifadesiyle, "Su testisi su yolunda kırılıyor." El Hak doğrudur. "Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz." Bir de bunun devamı var:

"Nasıl ölürseniz öyle diriltileceksiniz." Ahirette zinakar olarak dirilmek var. Tüm mahşer halkının gözü önünde zinakarlar arasında olmak var. Bir de bunun hesabı var,azabı var. İnanmamak için kendini zorlamakla bundan kurtulmak da yok. Ahiret yok demekle yok da olmuyor. Allah 124 bin peygamberle bunu asırlardır ilan ediyor. En son gelen, son Peygamber Hz Muhammed sav de bunu haber verdi. Kur'an hiç eskimeyen gerçek haber. İnansanız da inanmasanızda bunu haber veriyor...

Ölüm var...

Ahiret var...

Hesap var...

İster namuslu yaşa, isterse namussuz...

Herkes ektiğini biçiyor ve biçecek...

Tek dünyalı yaşamaktan bizi, neslimizi ve bütün müminleri koru Allahım...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum