Furkan KUTLUYOL

Furkan KUTLUYOL

Hakan Fidan ve İran

Eskiden arap ülkelerinde Türkiye denildiği zaman akla Erdoğan,Gül ve Davutoğlu gelirdi ama artık şimdi Hakan Fidan da tanınıyor ve biliniyor. 

 
Bu gösteriyor ki artık Hakan Fidan'ın da islam coğrafyasında ki popülaritesi artıyor.
 
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) müsteşarı Hakan Fidan'ın, İrancı olduğunu ve İsrail'in kendisinden rahatsız olduğu ile ilgili söylentiler anlaşılıyor ki Hakan Fidan'ın İslam coğrafyasındaki popülaritesinin artmasına olağanüstü bir katkı sağlamış.
 
Tıpkı Başbakan Erdoğan'ın davosta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e karşı "one munite" deyip İslam coğrafyasındaki popülaritesinin artması gibi.
 
İslam coğrafyasında İsrail'e bağırıp,çağıran herkes kahraman olarak görülür. 
 
İran'ın Suriye'deki tavrı ve MİT'in Suriye'deki el kaide  bağlantısı ortadayken, Hakan Fidan'ın İrancı olduğunu söylemek acaba hangi akla ve mantığa sığar ?
 
Şahsen bunun birer fanteziden ibaret olduğunu düşünüyorum.
 
İsrail'in arada bir çıkıp Hakan Fidan hakkında olumsuz beyanatlarda bulunmasını da; Hakan Fidan'ı aklamaya yönelik bir senaryodan ibaret olduğuna inanıyorum.
 
İran'ın Lübnan'daki uzantısı olan ve tarihte İsrail'e ilk yenilgiyi yaşatan Hizbullah örgütü hakkında "hizbul şeytan" diyen bir iktidarın, MİT gibi önemli bir kurumun başında İrancı birini bulundurması sizce yaman bir çelişki değil mi ?
 
Hemde Suriye konusunda İran'la tamamıyla ters düştüğümüz bir süreçte, halen MİT'in başında İrancı! bir müsteşarın tutulması bir çelişki değil midir ?
 
Amacım burada değerli bir müsteşarımızı veya güzide bir kurumumuzu yıpratmak değil, sadece içinden çıkamadığım bazı çelişkilere dikkat çekmek.
 
İran'ın Suriye rejimine vermiş olduğu destek ortadayken, Mit'in bazı yardım kuruluşları aracılığıyla Suriye muhalefetine lojistik destek verdiğini sağır sultan bile biliyor ve şimdi çıkıp bu çelişkilere rağmen Hakan Fidan'ın İrancı olduğunu söylemek tamamıyla trajikomik bir olaydır.
 
Suriye'de çatışan bazı silahlı grupların Türkiye ye getirilip ve Türk hastanelerinde tedavi edilip,iyileştirilip yeniden Suriye ye savaşa gönderildiği ve yine aynı şekilde bazı silahlı grupların İsrail de ki bazı hastanelerde de tedavi edilip,iyileştirilip tekrardan Suriye ye gönderildiğini doğrulayan bazı görüntüler geçtiğimiz günlerde medya da yer almıştı.
 
Bu demektir ki İsrail ve Türkiye, Suriye konusunda birlikte hareket ediyor ve Esad rejiminin düşürülmesini birlikte arzuluyorlar.
 
Suriye konusunda, Türkiye-İsrail ittifakı ortadayken halen Hakan Fidan'ın İrancı olduğunu söyleyip martaval okuyanlara kanan varsa kansın ama beni pembe tablolarla aldatamazlar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum