Mehmet Y. ULUTAŞ

Mehmet Y. ULUTAŞ

Miami Heat Kaybetti Ama...

L.A. Lakers 2019-20 NBA şampiyonluğunu Miami Heat’i 4-2 yenerek kazandı. Elbetteki aslan payı oynadığı her takıma şampiyonluk yüzüğü kazandıran Lebron James’e ait.

Miami Heat ise şampiyonluğu kaybetmesine rağmen genç bir takımla final oynamanın haklı gururunu taşıyor. Sene başında kimsenin değil finallere, play-off’lara bile çıkmasına şüphe ile baktığı, ki buna ben de dahilim, Miami Heat harika bir iş çıkardı.

Bilmeyenler için söyleyeyim. Miami Heat takımının sahibi Mickey Arison’dır ve 14 milyar $’lık Carnival Cruise Line ve daha başka birçok sirketin sahibidir. Takımın Başkanı ise herkesin tanığı Pat Riley’dir ki NBA lig tarihinin en başarılı koçlarından ve idarecilerinden biridir. 

Eminim Arison, Riley ve koç Spoelstra kafa kafaya verip bu yıl final oynamış takımı önümüzdeki yıl şampiyon yapacak rötuşlar üzerinde çalışıyorlardır.

Nitekim maaş limiti (salary cap) aşılmadan Miami sahillerine bir yıldız oyuncu getirme iddiaları şimdiden dillendirmeye başlandı. Dedikodulara göre şu anda hedefte aşağıdaki üç yıldızdan biri var: 

    1.    Giannis Antetokounmpo (kısa/uzun forvet, 25): Milwaukee Bucks’ın Greek Freak (Acayip Yunan) lakaplı bu süper yıldızı 2020 MVP’si olmuştu.
    2.    Russell Westbrook (oyun kurucu, 31): Triple-double’ları ile tanınan Houston Rockets’ın çok yönlü oyuncusu Westbrook eğer Jimmy Butler ile beraber oynarsa sayı yükünü sırtlanırlar.
    3.    Jrue Holiday (oyun kurucu, 30) İlk ikisi kadar meşhur olmasa da New Orleans Pelicans’ın bu istikrarlı oyuncusu da Miami Heat’e ciddi katkılar verebilir.

Eminim Miami Heat taraftarına sorulsa büyük çoğunluğu Giannis’i tercih eder. Bekleyip göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.