Mehmet Y. ULUTAŞ

Mehmet Y. ULUTAŞ

Miami Heat Umut Tazeledi

Miami Heat Umut Tazeledi

Miami Heat bu sabah Los Angeles Lakers’ı güzel bir oyunla 115-104 yenerek final serisini 2-1’e getirdi. Geçen sene play-off’lara dahi çıkamayan bu iki ekibin oynadığı müsabakalar her ne kadar tarihte en düşük rating alan finaller olsa da seyretmesi çok zevkli maçlara sahne oluyor.

Miami Heat maça yine sakatlıklar yüzünden eksiklerle başladı. Takımın iki yıldızı Bam Adebayo ve Goran Dragic sahada yoktu. Ama onların yerine oynayanlar oyunun hakkını verdiler. Jimmy Butler 40 sayı, 13 asist ve 11 rebount ile triple double yaparak yıldızlaştı. Bu sezon başında transfer edildiğinde soru işaretleri barındıran Butler, bu performansıyla onu eleştirenleri mahcup etmiş oldu.

Serinin dördüncü maçında Adebayo’nun parkeye ilk 5’te girmesi, Dragiç’in ise iğneyle de olsa süre alması bekleniyor. Bunlar Miami Heat’in performansını arttıracaktır.

Los Angeles Lakers ise seride 2-0 önde olmanın rahatlığı ile çıktığı müsabakada istediğini alamadı. Lakers Lebron James’in sadece 25 sayıda kalması sebebiyle yenildi denebilir. Lebron’un oynadığı takımlar onun performansına çok bağımlıdır çünkü geminin idaresi ondadır. Neticede ona boşuna “King James” demiyorlar.

NBA Final Serisi bundan sonraki maçlarda daha büyük çekişmelere gebe. Türkiye’de sabahın 3’ünde uyanmaya değecek kadar heyecanlı maçlar bizi bekliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.