Mehmet Y. ULUTAŞ

Mehmet Y. ULUTAŞ

NBA’deki Türkler İlk Bir Ayda Neler Yaptı?

24 Ekim 2023 tarihinde başlayan 2023/24 NBA normal sezonunda bir ay geride kaldı. Bu yazıda yeni sezonun ilk bir ayında Türk temsilcilerimizin şu ana dek neler yaptığına bakacağız.

NBA’de beş (5) Türk oyuncumuz var: Alperen Şengün, Cedi Osman, Furkan Korkmaz, Ömer Faruk Yurtseven, ve Onuralp Bitim. Bunlardan sadece Alperen Şengün ilk beş oyuncusu. Cedi, Furkan ve Ömer ise sonradan oyuna giriyor. Onuralp Bitim ise henüz NBA’de forma giyemedi.

Şu ana dek forma giyen dört (4) Türk oyuncuyu istatistikler eşliğinde değerlendireceğiz. Sıralamayı ise maç başına aldıkları ortalama dakikaya göre yapacağız.

Alperen Şengün - Houston Rockets

Toplam Maç: 12

Oynadığı Maç: 12

Dakika: 32,0

Sayı: 20,9

Ribaunt: 8,8

Asist: 5,7

Top Kaybı: 2,7

Top Çalma: 0,9

Blok: 0,5

2-Sayı %: 58,8

3-Sayı %: 34,6

Alperen takımın her maçına ilk beş çıkan pivotu ve en skorer oyuncusu. Aynı zamanda takımın en çok ribaunt alan, en çok şut deneyen ve en çok isabetli şut bulan oyuncusu olduğu gibi en çok top kaybeden oyuncusu. Alperen çok iyi bir yolda ilerliyor. Röportajlarda verdiği hazır cevaplar zeki olduğunu ve bu lige alıştığını gösteriyor. Takımı da onu beğeniyor olmalı ki kontratını 2024/25 sezonu sonuna kadar uzattılar. Houston Rockets yeniden yapılanma içerisinde ve lige orta-alt sıralarda devam ediyor. Ama Alperen’in önü açık; yeter ki çok çalışmaya devam etsin.

Cedi Osman - San Antonio Spurs

Toplam Maç: 1

Oynadığı Maç: 14

Dakika: 19,5

Sayı: 8,5

Ribaunt: 2,2

Asist: 1,3

Top Kaybı: 0,5

Top Çalma: 0,4

Blok: 0,2

2-Sayı %: 51,1

3-Sayı %: 45,1

Cedi NBA’deki en tecrübeli oyuncumuz. Bu sene yedinci sezonu. Yeni takımı San Antonio Spurs ile ilk senesi ve kontratı sezon sonunda bitiyor. Spurs takımında genelde ilk beş oynamasa da sonradan oyuna girerek takımına katkı yapıyor. Bu sene çıkış yaparak yeniden Cleveland Cavaliers takımındaykenki başarılı günlerine dönmesini bekliyoruz.

Furkan Korkmaz - Philadelphia 76ers

Toplam Maç: 13

Oynadığı Maç: 10

Dakika: 7,5

Sayı: 2,3

Ribaunt: 0,6

Asist: 0,3

Top Kaybı: 0,6

Top Çalma: 0,5

Blok: 0,0

2-Sayı %: 40

3-Sayı %: 33,3

Furkan’ın da yedinci sezonu NBA’de ve tecrübeli oyuncularımızdan biri. Tüm NBA kariyerini Philadelphia’da geçiren Furkan’ın kontratı sezon sonunda bitiyor. Furkan da Cedi gibi eski 2019 - 2022 yılları arasındaki başarılı günlerini arıyor. Takımı 76’ers sezona iyi başladı ve yine şampiyonluğun güçlü adaylarından biri. Joel Embiid gibi bir süperstar MVP’nin takım arkadaşı olan Furkan bu sezon aradığı fırsatı bulacak ve çıkış yapacaktır.

Ömer Faruk Yurtseven - Utah Jazz

Toplam Maç: 13

Oynadığı Maç: 7

Dakika: 4,5

Sayı: 2,3

Ribaunt: 1,6

Asist: 0,4

Top Kaybı: 0,1

Top Çalma: 0,0

Blok: 0,1

2-Sayı %: 70,0

3-Sayı %: 33,3

Ömer ilk iki sezonunu Miami Heat takımında geçirdikten sonra Utah Jazz takımına transfer oldu. Utah takımı yeniden yapılanma içerisinde olan ve çok sayıda oyuncusu oldukça genç olan bir takım. Takım koçu da oldukça genç ve Ömer’i özellikle görmek istedi takımında. Yurtseven henüz istediği dakikaları alamadı ama önümüzdeki haftalarda koçu ona kendisini göstermesi için daha çok dakika verecektir.

Onuralp Bitim - Chicago Bulls

Chicago Bulls kulübünün Gelişim (G) Ligi takımı olan Windy City Bulls için oynayan Onuralp Bitim henüz A takımda forma giyme fırsatı yakalayamadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.