Şansın Böylesi. Asansörde kiminle karşılaştım?

Dostlar,


Dün Gece Virginia da oteldeydim. Sabah kahvaltıya indim çok az kimse vardı. Sonra takım elbiseli biri geldi çabucak kahvaltısını yapıp çıktı. Ben de odama geçtim hazırlanıp asansöre bindim baktım aynı kişi. Hangi kat dedim bir dedi. Sesi mikrofonikti. Eski bir radyocu (AKRA FM) olarak gayrı ihtiyarı gazeteci misiniz dedim. Hayır Politikacıyım dedi.

Nereden dedim? İndiana eyaletinden senatörüm dedi. Eyalet senatörü mü dedim. Hayır ABD senatörüyüm ismim Mike Braun dedi (ABD de her eyaletten ikişer olmak üzere sadece 100 senatör var)

Doğrusu şaşırdım. Sabahın köründe ABD senatörüyle asansörde karşılaşmış oldum. Türkiye’deki asrın depremi için lütfen destekçi olun dedim. Bu gibi büyük afetlerde siyaseti ve partiyi bir tarafa bırakıp yardım ediyoruz dedi.

Acelesi vardı ancak yakalamışken birkaç soru daha sorayım dedim. Türkiye ile Ermenistan arasındaki mesele hakkında ne düşünüyorsunuz dedim. Bu konuda fazla bilgi sahibi değilim dedi. O zaman ben size yardımcı olayım zira tarih alanında doktora yapıyorum dedim. Hay hay dedi.

Ayrıca kendisine 25 yıllık demokratım 4 yıl da il sekreterliği yaptım ancak muhafazakar demokratım dedim. Geçen hafta eski Başkan Trump’ın bir videosunu izleyince çocuklarıma, herhalde Cumhuriyetçi olacağım deyince; hangi konuşmasıydı dedi. Trump aşırı solcular (demokratlar) için geçen hafta “çocuklarımızdan kirli ellerinizi çekin, sadece iki cinsiyet vardır kız ve erkek”. demişti ve çok hoşuma gitmişti.

Başkan adaylığını düşünüyor musunuz dedim. Yok ancak vali adayıyım dedi. (Trump’ın yardımcısı Pence İndiana valisi idi)

Sizinle iletişime devam etmek istiyorum dedim. Kartını verdi. Gel arabaya kadar birlikte yürüyelim dedi.

Ben dedim mütevazı kişileri seviyorum. Sizi de öyle gördüm teşekkür ederim ve lütfen bu çok zorlu günlerde Türkiye’ye yardım edin dedim. Ayrıca sizin eyaletin en zenginlerinden futbol kulübü sahibi Ersal Özdemir var O da Türk asıllıdır. Dedim.

En dikkatimi çeken husus koskoca bir senatör 2 yıldızlı mütevazı bir otelde kalıyor ve korumasız tek başına hareket ediyordu.

3d5b6ce0-c8b5-4b91-92e3-8e52ac6dc6aa.jpeg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum