SEVGİ DİLİ İLE KONUŞTULAR

30 Haziran 2011 Perşembe akşamı ‘’muhteşem’’ kelimesi ile ifade edilemeyecek kadar olağanüstü bir güzellik yaşadık. 9’ncu Türkçe Olimpiyatları Kapanış Töreninde Ataköy Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu tıklım tıklım doluydu. Spor faaliyetlerinde 16.500, konser, sanat gösterisi gibi organizasyonlarda 22.500 seyirci kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın 3. büyük spor salonu olan bu salonun en ücra köşesine kadar insanlar doluşmuştu.

Sahnede rengarenk insanlar tam bir renk-ahenk içindeydi. Seyirciler, protokol konukları, yabancı ülkelerden gelen misafirler, basın-yayın kuruluşlarının genel yayın yönetmenleri, siyasiler, sanat-spor camiasından ünlüler, iş adamları ve bürokratlar sahneye kilitlenmiş büyük bir heyecanla ve coşku ile 130 ülkeden gelen kara kara civanların, buğday tanesi kızların Türkçe dilinde söylediği şarkılara, okuduğu şiirlere, oynadığı horonlara eşlik etme çabasındaydı.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve icracı bakanlarda geceye katılım sağlayınca coşku doruğa çıktı.

Düşünebiliyor musunuz;

-Yoksulluğun ülkesi Gana’dan gelen çocukların ‘’Akçaabat Horonu’’ oynadığını, yeri yerinden oynattığını, bize her yer Trabzon esprisi ile bize ne kadarda yakın durduklarını,

-Leila Kurbanova adındaki kızın, Mehmet Akif’in ‘’Âtiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak’’ şiirini en değme erkek sesinin veremeyeceği bir duyguda okuduğunu, Başbakan başta olmak üzere mübalağasız salondakilerin tamamının gözlerinden yaşlar getirdiğini,

-Romanya’lı Christian Vlad’ın uzaylı tiplemesi ile ‘’Mars’a gelenler burası bizim ikinci vatanımız dediler, mallarını mülklerini dünyada bıraktılar. Dünya malı dünyada kalır diyerek Mars’ta Türk Okulu açtılar’’ şeklindeki esprileri ile dünya sathındaki yüzlerce Türk Okuluna vurgu yaptığını,

-Süleymaniye de Bayram Sabahı şiiri eşliğinde Kum Sanatı’nın inceliklerini kullanarak Süleymaniye Camii’nin kumdan siluetini yapan Bosna Hersek’li kızımızın zerafetini,

-Hindistan’ın kenar mahallelerinden gelen inci dişli kara çocukların Tac Mahal tadındaki gösterilerini,

Türkçe dilinde yaptıklarını…

Bu organizasyon kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyük, birilerinin aklının alamayacağı kadar etkili, sevgiyi önceleyen, şiir tadında kültür resitali!

Emeğin, iyi niyetin ve iyiliğe harcanan kazancın kutsallığını gösteren, tomurcuk çiçeklerin minik kalplerinde neşv-ü nema bulan ‘’iyilik hareketinin’’, yüzyıllardır devletlerin yapamadığını yaptığına şahitlik ettiren bir organizasyon.

Üstelik bunu; Hong Kong’ta, Hindistan’da, Afrika’da, Bağdat’ta, Libya’da, Filistin’de olduğu gibi müstemleke zihniyetle, despot ve sömürgeci bir anlayışla değil, sevgi dili Türkçe ile başaran bir hareket!

Protokolde bulunan –taraflı tarafsız- dostlarımızla paylaştığımız kanaat bu yöndedir ve o gece oraya gelen her kesimden insan, yeryüzünün en etkili iyilik hareketine müteşekkirdir!

Tekrar buluşuncaya kadar, yüzünüzden tebessüm, yüreğinizden sevgi eksik olmasın efendim.

Hoşça bakın zatınıza…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum