Sivilleşme yolumuz açık olsun!

Yıllardır halkın iradesini hiçe sayanlar, halkı mantıksız bulanlar, aşağılayanlar, dışlayanlar ve onları işe yaramaz kalabalıklar olarak görenler karşısında kısacası Ergenekon zihniyeti karşısında hak, hukuk, ahlak, erdem ve özgürlük temelinde ortaya konulan kararlılıktan asla vazgeçilmemelidir. Bu ülkede sivil, özgürlükçü ve içinde insani değerleri barındıran bir anayasa yazana kadar bu kararlığımızdan asla vazgeçmemeliyiz. Bu ülkenin Türk'üyle, Kürdüyle, Ermenisiyle, Alevisiyle, Sünni'siyle, İslamcısıyla, solcusu ve sağcısıyla hep birlikte huzur, barış ve özgürlük dolu bir gelecek adına yıllardır hepimizi mağdur eden Ergenekon zihniyetine karşı birlik olup sivil anayasa konusunda birbirimize destek olmalıyız. Bu ülkenin farklı farklı inanan ve düşünen renkleri olarak bunu başarmak durumundayız. Bu, hepimizin üzerine binen ciddi bir sorumluluktur.

Bizler ülkemizin geldiği bu noktada artık korkularımızdan sıyrılarak geleceğe güvenle bakabilmeliyiz. Bu konuda her kesimle birlik olup evrensel hukuk, insan hakları ve ahlak kriterleri ölçeğinde hayat bulacak olan bir sivil bir anayasa konusunda ortak duygu ve düşüncelere sahip olabilmeliyiz. Ergenekon zihniyetinin sandığı gibi bizler sıradan insan kalabalıkları değiliz. Bizler topraklarımızda düşünce özgürlüğünün, insan haklarının, hukukun, erdemin ve ahlakın tam anlamıyla yerleşmesini istiyoruz. Tek tip uysal yurttaşlar yerine kendine güvenen, özgür, bilimle sanatla uğraşan şiir yazan, felsefe okuyan, farklılıklarıyla barışık adil bir devletin vatandaşları olmak istiyoruz.

Yeni anayasa paketinden rahatsız olan kesimler mutlaka olacaktır. Kolay değil yıllarca nüfuzlu, güçlü ve başı buyruk bir ortamda ülkenin asıl sahipleri gibi davranıyorlar ve kendilerini böyle görüyorlardı. Generaller eğitim sistemine kadar müdahalede bulunabiliyor, bir komutanın talimatıyla savcı görevinden alınabiliyor mahkemeler çocukların eğitimine mani olabiliyor partiler ise bir kalemde kapatılabiliyordu.

Şimdi CHP&MHP başta olmak üzere birçok nüfuzlu, itibarlı, kendini sürekli halktan üstün gören kişi ve kurumlar şaşkınlık içerisindeler. İnanamıyorlar bir bakıma. Nasıl olurda sivil bir iktidar sivilleşmeye dönük uygulamalar yapabilir diye. Alışılmışın dışında çünkü bu gelişmeler… Düşünün yeni düzenlemeye göre askere sivil yargı yolu açılıyor, parti kapatmak güçleşiyor, HSYK kararlarına itiraz yolu geliyor, YAŞ kararlarına yargı yolu gözüküyor Anayasa Mahkemesi’ne de iki sade vatandaş öneriliyor ve memurlara yeni haklar getiriliyor. Bazılarına göre bu gelişmeler neredeyse Türkiye’nin elden gitmesi olarak algılanıyor…

Aslında normalleşmenin ve demokratikleşmenin  en önemli adımlarından birisidir bu gelişmeler.Tüm itirazlara rağmen bir gün bizde adil bir ülkenin saygın bireyleri olarak huzur içinde yaşama imkanına kavuşacağız bundan kimsenin endişesi olmasın..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.