Trabzon Rize Gibi Yapmalı

Mütevazı bir sahil şehrin takımı olarak hiçbir ülkede ve hiçbir takımın yapamadığını yapmış, 10 yılda 6 şampiyonluk üç ikincilik ve bir üçüncülük ile büyük bir devrim gerçekleştirmiş.

 

Futbolün amatör ruhla oynandığı o 70 li yıllarda bırakın yabancı futbolcuya sahip olmayı; neredeyse şehir dışından bile futbolcusunun (Kastamonu’lu İskender Gönen hariç) olmadığı bir takımdan bahsediyoruz.

 

1970’li yılların Avrupası’nın en büyük ekiplerini (Liverpool, Dinamo Kiev, İnter, Aston Villa, Olympic Lyon) evinde teker teker yenerek sadece bölgesinde değil; hem ülkesinde hem de ülke dışında milyonlarca taraftar bulmuş; sanki tüm mazlumların takımı gibi bağra basılmış bir ekipten bahsediyoruz.

 

Evet konumuz yine Trabzonspor. 1996’da kaçan tarihi şampiyonluktan sonra girdiği travma’dan bir türlü çıkamayan Karadeniz’in bu hırçın takımı 25 yıldır özlediği şampiyonluğa bir türlü kavuşamıyor.

 

Ancak ortada gerçekten çok garip bir durum var. 40 yıllık profesyonel tarihinde onlarca yıldız yetiştiren bu güzide kulübümüzün ikisi aktif ikisi eski 4 tane süper yıldızı var. Bunlar sırasıyla; Şenol Güneş, Hami Mandıralı, Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz.

 

***

 

Şenol Güneş, Trabzonspor’un yaşadığı 6 şampiyonluğun tamamında var. 10 Yıllık o devrim yıllarındaki süper başarıların baş kahramanı. En uzun süre gol yememe rekoru hala  onda. Teknik direktör olarak 1996’da kaçırdığı şampiyonluktan sonra milli takımımıza dünya üçüncülüğü yaşatarak ülke çapında şu ana kadarki en büyük başarının sahibi.

 

Hami Mandıralı; objektif yorumcuların kabulüyle Hollanda’lı Koeman, İngiliz Beckham’la birlikte dünyanın gelmiş geçmiş en büyük frikikçici. Hakan Şükür ve Tanju’dan sonra da ligimizin en çok gol atan üçüncü oyuncusu. Antrenör olarak ise ümit milli takımızla hayli tecrübe edindi.

 

Fatih Tekke; son 12 yılın gol kralları içerisinde en çok gol atan(31) kralı. Yurt dışında Uefa şampiyonluğu yaşayan ilk Türk Futbolcusu.

 

Gökdeniz Karadeniz en son Nou Camp fatihi. Lig tarihimizin en çok asist yapan oyuncusu.

 

***

 

Şimdi düşünebiliyor musunuz bağrınızdan çıkardığınız bu 4 süper starın üçü gurbet ellerde başarıdan başarıya koşup ter döküyor; biri de jübile dahi yapılmadan gönderilmiş ve küstürülmüş çile çekiyor.

 

Eğer Trabzonspor önümüzdeki sene gerçekten şampiyon olmak istiyorsa; Takımın başına Şenol Güneş’i, yardımcılığına da Hami Mandıra’lıyı getirmeli. Fatih Tekke ile Gökdeniz Karadeniz’i de ne pahasına olursa olsun geri getirmeli. Ayrıca mevcut kadrodan da kaleci Sylva, Song ve Tjiukuzu’nun yerine üç kaliteli yabancı alınıp diğer kadro muhafaza edilmeli. Bakın bakalım şampiyonluk o zaman geliyor mu? 

Rizespor bu yıl başında senelerdir yaşadığı hüsrana son vermek için tarihindeki en büyük golcüleri olan Oktay Çevik ile Hasan Vezir ikilisini takımın başına getirdi. Sonuç ortada. Averajla lig ikincisi ve büyük bir ihtimalle de süper lige geri dönüyor.

Trabzonspor yanıbaşındaki komuşusu Rizespor gibi kendi öz evlatlarına geri dönmelidir.


 


 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum