Mehmet Y. ULUTAŞ

Mehmet Y. ULUTAŞ

Trump Neden Önde

2020 A.B.D. Başkanlık Seçimleri beklendiği şekilde çok çekişmeli geçiyor. Anketlerde 2016 seçimlerinden çok daha gerilerde görünen, liberal ve sol medya tarafından dalga(!) geçilen Trump yine bir geri dönüşe imza attı.
 
Peki nasıl oldu bu iş? Bir hafta önce Biden’ı Trump’ın %7 önde gösteren anketler nasıl bu kadar çok yanılabildi? Manipülasyon mu vardı? İşte asıl sorular bunlar. Cevapları bana göre şöyle:
 
  1. Trump’a oy verenler anketlerde kendilerini belli etmediler. Yastık altı oylar seçim günü gelince tıkır tıkır sandığa gitti ve Trump’a desteğini verdi.
  2. Ana akım medyada Trump aleyhine yapılan aşırı yanlı ve dozu kaçmış yayınlar Amerikalıların tepkisini çekti.
  3. Üzerine atılmaya çalışılan “koronavirüse karşı yeterli tedbir almadı” yaftası seçmende makes bulmadı.
  4. Seçmenler 2020 öncesindeki ekonomik başarının pandemi bitince geri geleceğine, en azından Biden’in elinde ekonomiyi şipşak düzeltecek bir sihirli değneği olmadığına ikna olmuş.
  5. Göçmen Amerikalılar sanılanın aksine Trump’a oy verdi. Örneğin Florida’da yaşayan Kübalı, Haitili ve Venezuelalı göçmenler toplu halde Trump’ı destekledi.
  6. Her ne kadar sayımız çok olmasa da biz Türkler de Trump’ı destekledik.
  7. Amerikalı muhafazakarlar ülkenin ellerinden çıkarak liberal ve sosyalistlere gittiğini düşündüklerinden sandığa daha bir iştiyakla gittiler.
  8. Amerikan halkı istikrarı seçti.
  9. Anketler insanları manipule edemedi.
 
Posta ile gelen oyların sayılması vakit alacağından seçim neticelerinin resmiyet kazanması en az birkaç hafta alacakmış ve belki de mahkemelik olacakmış gibi görünüyor. A.B.D. başkanlığı çok mühim bir mevki ve tüm dünyanın geleceğine etki edebilen bir güç. O yüzden en hayırlı adayın kazanmasını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum