Seçkin İSLAMOĞLU

Seçkin İSLAMOĞLU

Türkçülük ile Kürtçülük, Terörle Doğru Mücadele

SÖZÜN ÖZÜ (KISA KISA) - 3

Türkçülük ile Kürtçülük, Birbirini Besleyen İki Zehirli Akım

Nasıl %20 bile oy alamayan MHP Türklerin temsilcisi değilse, Kürtlerin sadece %20 oyunu alabilen DTP de Kürtlerin tek temsilcisi değildir. %80 Kürt çoğunluk bu tuzak oluşumlardan, yani Kürtlere hiçbir yararı olmayıp sadece zararı dokunan Kürtçü oluşumlardan (dtp, pkk, vb) kurtulmalıdır. Terörle, şiddetle, kamu mallarına saldırmakla hak alınmaz, 25 senedir de bu yolla hiçbir hak alınamamıştır, tam tersine demokratikleşme süreci geciktirilmiştir. Türkçüler de yabancı ülkelerdeki Türklerin haklarını savunurken, aynı hakları burdaki Kürt kardeşlerinden esirgemekle bölücülüğe katkı sağlamakta, karşı milliyetçiliği beslemektedir. Milliyetçilik Osmanlı'yı bölmüş, Türkiye'ye de ağır bedeller ödetmiştir. Normalde Türklerle Kürtlerin arasında ne dini ne sosyal açıdan hiçbir problem yoktur, kardeşlik, arkadaşlık, akrabalık sözkonusudur; sorun milliyetçi ideolojilerin tuzağına düşenlerin attığı fitne tohumlarıdır. Artık bu çıkmaz yoldan dönmek gerekmektedir; açılım süreci acilen başarıyla sonuçlandırılmalıdır. İnsan mısın, adam mısın? İşte önemli olan budur. Yoksa Türk'ün de zalimi var, Kürt'ün de. Önemli olan insanın ırkı değil insanlığıdır, adamlığıdır. Hem müslümansan kardeş olacaksın düşman değil; düşmanlık yabancıların işine yarar, senin değil.

DTP (Demokratik Toplum Partisi) Kapatıldı

Kürtçüler siyaseti bilmediklerinden, daha doğrusu dertleri bu olmadığından, pkk terörü ile kendilerini ayırmayıp, tam tersine pkk sözcülüğü yaptıklarından, bile bile kendilerini kapattırdılar. On yıllardır şiddetle hiçbir amaçlarına ulaşamadıkları halde, en büyük zararı Kürtlere verdikleri halde aynı saçma yolda devam ediyorlar. Bu yol ise çıkmaz sokak; hiç kimse size dağa çıktınız diye, terör eylemleri yaptınız diye, milletin çocuklarını şehit ettiniz diye, taşıtları yaktınız diye, oraya buraya molotofkokteyli attınız diye, şurda burda gösteri yapıp çocuklara taş attırdınız diye hak falan vermez, bu eylemler hak arama değil hak aramama eylemleridir. pkk dış güçlerin de desteğiyle başta kendi halkı olmak üzere bu millete zulmetmektedir; pkk'nın destekçileri de, "irademiz apo'dur" diyenler de en az pkk ve apo kadar şerefsizdir. Şerefli Kürtlere, Kürt kardeşlerimize düşen sorumluluk ise bu tuzak oluşumlardan kurtulup kendi meşru alternatiflerini oluşturmaktır. Kürt kültürüne tamamen yabancı bir ideoloji sahibi pkk'nın ve dtp gibi uzantılarının peşinden gitmemektir. Kürtçüler sürekli demokrasi, barış, hak ve özgürlük gibi kavramları dillerine dolasalar da "irademiz" dedikleri pkk terör örgütünde bunların hiçbiri yoktur; örgütten ayrılanın cezası ölümdür, örgüte haraç vermemenin de bedeli vardır! Yani söylemleriyle eylemleri hiçbir zaman birbirini tutmadığından bu kaypak söylemlere hiç kimse itibar etmez; dürüst olmazsanız kimse sizi ciddiye almaz, artniyetli söylemlerinizi anlamayacak kadar saf değil millet, sadece kendinizi kandırırsınız. Boşuna kan dökmenin, boşuna cana ve mala kastetmenin hiç kimseye faydası yok ki. Bir parti kapatılır yenisi açılır; sorun bu değil, sorun bu topraklarda kardeşçe ve insanca yaşayabilmek, bunun önündeki en büyük engel ise Kürtçüler, Türkçüler ve resmi ideolojidir.

Terörle Doğru Mücadele Yöntemi

1. Silahlı ve silahsız terör destekçileriyle etkin şekilde mücadele etmek; dış bağlantılarını, maddi desteklerini kesmek.
2. Teknolojik imkanlardan azami ölçüde faydalanmak; teknolojik üstünlüğü gereğince kullanabilmek.
3. Sıradan askerleri değil özel eğitimli profesyonel askerleri (komando vb) çatışmaya göndermek. (düşmana cesaret vermemek)
4. Terörün fikirsel ve toplumsal dayanaklarını ortadan kaldırmak; İslam kardeşliğine vurgu yaparak, Kürt kültürüne tamamen yabancı marksist-leninist pkk ideolojisinin zulme bulaştırdığı Kürtleri cehennem odunu yaptığını anlatmak. Yıllarca devletle mücadele edip halka terör uygulayan teröristbaşı öcalan'ın yakalanınca bülbül gibi ötmesini, "Devlete hizmete hazırım." demesindeki ikiyüzlülüğü ve pkk'nın sürekli değişen talepleri ile söylemlerini, örgüt mensuplarının bir hiç uğruna hayatlarını mahvettiklerini peşinden gidenlere anlatmak.
5. En temel insan haklarından hiç kimseyi mahrum etmemek; tektipçi ulus-devlet uygulamalarından ve dışlayıcı kemalist politikalardan vazgeçmek. Adaletin mülkün temeli olduğunu unutmamak.
6. Terör örgütünün Kürtlere verdiği zararı etkili bir dille anlatmak, örgütün Kürtlerin temsilcisi değil dış güçlerin maşası olduğunu, Kürtlerin haklarını almasına değil alamamasına sebep olduğunu dile getirmek.
7. Düşmanlığı değil kardeşliği pekiştirmek; pkk'ya ve uzantısı dtp gibi Kürtçü partilere oy ve destek vermeyen %80'lik Kürt çoğunluğu cesaretlendirmek.
8. Bölge halkına iyi hizmet götürmek ve iyi muamele etmek, yabancı gibi değil kardeş gibi davranmak.
9. Başta cahillik, fakirlik ve işsizlik olmak üzere bölgesel sorunlarla mücadele etmek.
10. Şehirde eşkiyalık yapan terör destekçilerini etkin şekilde cezalandırmak, suçlulara cesaret vermemek; vatandaşının hakkını, canını ve malını korumak.


Bir Âyet

« Ey iman edenler! Hepiniz topluca barış ve güvenliğe (İslam’a) girin. Şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır. » (Bakara, 2/208)

Bir Hâdis

“Allah, ümmetimi sapıklık üzerinde birleştirmez.” (“Ümmetim, sapıklık (hata) üzerinde birleşmez.”)

(Tirmizî, Ebû Dâvud, İbnu Mâce)

Seçkin'ce

"İnsan ömrü bir kum saati misali..."

www.dunyaislamgunu.org - www.worldislamday.org

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.