Türkiye'de Ev Almadan Önce Yapılması Gerekenler

Bugün bu yazımın devletimizin tüm yetkili mercileri tarafından okunmasını dikkate alınmasını konunun araştırılmasını arzu ediyorum. Gayrimenkul alımlarında herkesin ilk aklına gelen önce gayrimenkul için tapu dairesine, vergi dairesine, bankalara, su işleri müdürlüklerine, elektrik idaresi gibi işlemlerden geçeriz. Sebeplerini de kısaca açıklayayım ki bilmeyenler biraz bilgilensin Türkiye de nasıl işlemler uygulanıyor her gün bir bilgi öğrenerek resmen yaşlanıyorum..

Gayrimenkul üstünde haciz, hisse, vergi borcu gibi sorunların öğrenilmesi adına yukardaki muamelelerden geçersiniz. Sıkı durun geliyor yapmanız gereken bir işlem daha var onu unutuyormuşuz. Sosyal Sigortalar Kurumu’na gitmeyi. Yanlış okumadınız aynen durum bu şekilde yıllarca insanlar en önemli işi yapmıyormuş. Buradan emlak işleri ile ilgilenen kurumlarımızı da bilgilendirmek istiyorum. Bir evi satarken önce o evin üstüne ne kadar borç var öğrenin! Uçan kuşa bile borç çıkıp evinize tebligat gelebilir.

Yukarda yazmış olduğum olayları suret olarak anlattım. Şimdi olayları içeriğine girelim. Yakınımın başına gelen olayları sizlere yazacağım. Eskiden ev alma komşu al derlerdi, şimdi ev aldın başına dertler aldın oluyor.

Yozgat’ta gayrimenkul şirketi aracılığı ile ev alıyor. Evin özel sorunlarını öğreniyor bankaya hacizli bir ev gidiyor banka şerh ’ini kaldırıyor. Evin borcunu ödüyor vs. tapuyu üstüne alıyor. Aradan bir sene geçiyor kapı çalıyor. Bir ihbarname geliyor efendim bu evin Sosyal Sigortalara borcu var. Tutar 2 bin tl. Apartman Görevlisinin Sigortası yatırılmamış.

Yozgat İl Sosyal Sigortalara giden yakınım durumu anlatıyor. Bu ne demek oluyor, ben bu eve taşınalı 1 sene oldu ve ben aidatlarımı günü gününe yatırdım. Makbuzlarımda bunlar bu borç benden önceki ev sahibine ait borçlar neden bana geliyor diyor.

Görevlinin söylediği bunu siz ödeyeceksiniz!

Kaçıncı yüzyılda olduğumuzu sizlere yazmayacağım ve biz hala geçmişin acımasız işlerine maruz kalıyoruz. Şimdi soruyorum bu cevabı veren yetkiliye sizce bu adalet mi?! Madem böyle bir borç evin üstünde geçmişten var neden bu borç gözükmedi hiçbir yerde?

Apartmanın yöneticisi, apartman görevlisinin sigortasını yatırmamış. Bu borçlar tüm apartmana kesilmiş. Yatıranlar bir daha yatırdıklarını idea ediyorlar. Bu şartlar altında yönetici neden var?

Bu borçların hepsi yöneticiye kesilmesi gerekmez miydi?

Şimdi soruyorum yetkili mercilerime bu reva mı?

Bu hangi adaletin göstergesi?

Böyle bir yönetmenlik nasıl hala işliyor?

Yakınım neden durduk yere cebinden 2 bin TL’si çıkacak. Günah değil mi soruyorum?

Bu borç neden tapu dairesinde, neden maliyede gözükmedi kişilerde ona göre evi almadan önce bu borcun kaldırılmasını talep edebilirdi? Bu yapılan işlemlerde usulsüzlük yok mu soruyorum?

Yazımı okuyan tüm mercileri bu konu hakkında araştırma yapmasını, yakınımın ve yakınım gibi mağdur olan tüm insanları bu azaptan kurtarmalarını rica ediyorum. Böyle bir kanunun geçerliliğinin yok olması halkın mağduriyetinin giderilmesini istiyorum.

Bu konu hakkında bilgi almak isteyenler merciler olursa memnuniyetle yardımcı olur yakınıma sizleri yönlendiririm. Çünkü istenen meblağ 100-200 TL değil yazıktır günahtır.

Değerli okurlarım siz siz olun ev almadan önce devletin ne kadar kurumu varsa PTT. BANKA. SSK. MALİYE. ELEKTRİK VE SU İDARELERİNE uğramadan ev almayın! Her kurumdan borcu yoktur diye bir belge alın. Satın aldığınız evin görevlisinin haklarını öğrenin. Gelmiş geçmiş sigortası yatmış mı yatmamış mı araştırın.

Bakın yakınım bunları araştırmadı apartman görevlisinin geçmiş sigortası yatmadığı için borç onu buldu. İstediği kadar oturduğu andaki aidatları yatırmış olsun. Makbuzları koynunda saklasın! Devlet dairesi bizi ilgilendirmez! Bu borç eve gözüküyor. Şimdi bu evde siz oturuyorsunuz iki sene önce ki borcu da sizden söke söke alacağız diyorlar.

Buradan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sesleniyorum. Bu nasıl bir kanun kime kimi şikâyet edelim!.

İlgililerin tarafıma ulaşması duası ile…

650x344-ruyada-ev-almak-neye-isarettir-nasil-yorumlanir-ruyada-yeni-ev-bakmanin-ve-gormenin-anlami-nedir-1565013456543.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum