Açılışın ARDINDAN

Açılış törenine katıldığım, Maryland’teki İslami Külliyenin yapımına 2013 yılında başlandı. Külliyenin ana yapısını oluşturan camiide aynı anda bin kişi namaz kılabiliyor. Türkiye sınırları dışındaki en büyük Türk Camisi olan özelliği Maryland camii, Osmanlı mimarisine uygun bir şekilde inşa edildi. Maryland’deki yapı, Amerika’da Türk devlet protokolüyle açılan ilk İslami Külliye olması bakımından önemli.

 

Amerika’daki Müslüman Türklerin akın akın açılışına katıldıkları camiinin yapımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan direktifleri ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez gayretleri yadsınamaz.  Merve Kavakçı’nın kız kardeşi İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı ve babası İslam Alimi Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı’nın açılışta bulunmaları derin manalar ifade ediyor. Vatikan Büyükelçimiz Mehmet Paçacı’nın varlığı, Avrupa’ya bir mesaj gibi. Nobel Ödüllü Bilim İnsanımız Aziz Sancar’ın orada bulunması, bilim adamlarımız için incelikli mesajlar içeriyor.  Amerika’daki Müslüman Türk sivil toplum kuruluşu liderlerinin ve üyelerinin yüzlerce km kat edip açılışa gelmeleri, Türkiye Cumhuriyeti devletinin inanç dünyasıyla ilgili doğru politikaların bir yansıması.

 

ABD’de böylesine geniş katılımlı, üst düzey bir açılış daha önce gerçekleşti mi, bilmiyorum. Ben ilk defa şahit oluyorum. Bu açılış, Türkiye’nin ve Türklerin ABD’deki varlığı ve gücünün bir nişanesi oldu.

 

Şimdi ABD'deki her Türk'e çok büyük görev düşüyor. Bu muhteşem eseri ABD'li Müslüman kardeşlerimize belirtip davet etmek ve gayr'i muslumlere de haber vererek yüce dinimiz İslamın guzellgini bu vesileyle dosta düşmana gururla göstermek olmalı.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.