Almanya’yı eleyebilir miyiz?

Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar misali; son üç maçında bütün dünyayı hayretler içerisinde bırakan Türkiye bu sefer Almanya"yı eleyebilecek mi? Dünyadaki bütün futbolseverlerin en çok merak ettiği soru şu anda bu.

 

Bir tarafta Dünya ve Avrupa şampiyonlarında adını en çok finale yazdırmış Almanya, diğer tarafta ise herkesin bu takımın ne zaman ne yapacağı asla belli değil dediği ve sadece 70 Milyon Türk"ün değil bütün Müslümanların da duasını arkasına alan Türkiye.

 

Çarşamba günü gerçekten son yılların sonucu en çok merak edilen maçı oynanacak. Kağıt üzerinde TURNUVA takımı Almanya favori gözüküyor. Zira Almanya hem maçını erkenden oynadı, hem tam kadro sahada olacaklar, hem de kendi ülkesi sayılabilecek Avusturya"da oynayacaklar. Türkiye ise cezalılar ve sakatlardan dolayı neredeyse ilk onbiri bulmada zorlanıyor.

 

Şu bir gerçekki yarı finalde Almanya"ya elensek bile şu anda bu turnuvanın en başarılı iki takımından birisi Türkiye, diğeri de Rusya"dır. Bundan dolayı gönül Türkiye ile Rusya"nın finale kalmasını istiyor.

 

Bakalım Çarşamba günü Arda, Nihat, Tuncay ve Servet"ten yoksun milli takımımız Almanya"yı eleyebilecek mi? Hep birlikte göreceğiz.

 

YILDIZI PARLAYANLAR

 

Turnuvada yarı finale kalan dört takıma baktığımızda Türkiye"den Arda ve Semih, Almanya"dan Ballack ve Podolski, İspanya"dan David Villa ve Rusya"dan Arshavin yıldızı parlayan oyuncular olarak göze battılar.

 

Arshavin"in şampiyonadan sadece 3-4 hafta önce UEFA kupasını kazanan Zenith"in oyuncusu olduğunu siz kıymetli okuyucularıma hatırlatmak zorundayım. Aynı Zenith"te oynayan ve son yıllardaki en büyük golcümüz olan Fatih Tekke"nin iki sprinter Semih ve Nihat"ın yanında olduğunu düşünebiliyor musunuz?

 

Aslında bunu Fatih Terim hariç bütün kamuoyu düşündü de ne hikmetse bir tek sinyor Terim düşünemedi.

 

Şampiyon olsak bile sinyor Terim"i eleştirmeye devam edeceğim. Umarım gerek Terim ve gerekse ondan sonra gelecek milli takım antrenörlerimiz hakeden oyuncularımızı bundan sonra takıma alırlar.

 

Çarşamba günü milli takımımıza üstün başarılar diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.