Anlamak istemeyenler !

Erbakan hocamızın yeniden siyasete dönüş nedenini anlayamayanlar var!

Daha doğrusu anlamamak isteyenler var! Kanımızca olaya düz bir mantıkla yaklaşanlar Erbakan hocamızın yeniden siyasete dönmesini politik bir ihtirasa bağlıyarak büyük yanlışa imza atıyorlar!

"Bu ilerlemiş yaşında siyasette ne işi var, evinde otursun torunları ile oynasın" diyenler ile Erbakan hocamızın siyasete bakış açısı arasında büyük farklılıklar var!

Erbakan hocamız siyaseti sıradan bir olay olarak ele almıyor!

Hayatının bütünü ilgilendiren bir olay olarak ele alıyor ve adeta beşikten mezara herkesin bu işin içinde olması gerektiğine inanıyor!

Siyaseti ibadet aşkı ile yapılması gereken çok önemli bir iş olarak görüyor! Ve inandığı gibi yaşıyor!

Hal böyle olunca da siyasete dönmesinden daha doğal ne olabilir?

Zaten siyasette yer alması yasaklandığı dönemlerde bile Erbakan hocamız bu görevini hiç ihmal etmemiş, sadece ön planda görünmemiştir!

Erbakan hocamızın yeniden siyasete dönüşünü düz bir mantıkla eleştiren dostlarımızın bu tür eleştiriler ile vakit öldürmeleri yerine Erbakan hocamızdaki bu mücadele azminin nedenlerini araştırmalarını tercih ederdik!

"Hocanın bu yaşta siyasette ne işi var" diyeceklerine "Bu yaşta bile mücadele azminden bir şey yitirmemiş" diye örnek alsalar daha doğru bir iş yapmış olmazlar mı?

Evet, Erbakan hocamız ve Milli Görüş camiası siyaseti sıradan bir olay, basit çıkarlar için gerekli koltukların ele geçirilmesi olarak hiç görmediler!

Yani makam-mevki hırsı ile hareket söz konusu değildir!

Hep ibadet aşkı ile koşulmuştur!

Milli Görüş hep şuurlu bir davranışın, bilinçli bir hareketin, azmin ve hizmette yarışın adı olmuştur!

Erbakan hocamız siyasete yeniden dönerken hem bizlere hem de topluma çok önemli mesajlar verdi!

Makam ve mevkiinin kendisi için bir önemi olmadığını "Liderlikle neferlik arasında bir fark görmediğini, önemli olanın bu dava için hizmet etmek olduğunu" kaydederek farkını bir kez daha ortaya koydu!

Ve "Bu böyle gitmez" demek suretiyle tüm dünyada sürdürülen zulme bir kez daha dikkat çekmeyi ihmal etmedi!

Komünizm nasıl çöktüyse, iflas ettiyse, kapitalizmin de aynen öyle çöküp, iflas etmeye mahkum olduğunun altını bir kez daha çizerek inandık iman ettik diyen insanlara düşen sorumluluğu tekrar hatırlattı!

Netice itibarıyla deriz ki, Erbakan hocamızın siyasete yeniden dönüşünü düz bir mantıkla basit bir ihtirasa bağlayanlar büyük bir yanılgı içine düşüyorlar!

Düz bir mantıkla hareket yerine biraz derinlemesine düşünebilseler, biraz tefekkür edebilseler siyasete bu yeniden dönüşteki mücadele azmini kuşkusuz hemen görecekler ve takdir edecekler!

Ama onlar böylesine bir tefekkürden öylesine uzaklar ki!

Kaynak: Milli Gazete

Önceki ve Sonraki Yazılar