Ahmet Müfit KUTLU

Ahmet Müfit KUTLU

AYRILIK TABLOLARI - 1

B.

 

AYRILIK TABLOLARI

= Sevgili Peygamber’imizin(sav) ölümü =

(1)

 

Allah(cc) ondan razı olsun İbni Mesut anlatır:

 

“Ayrılık (ölüm) yaklaştığı zaman biz Hz.Ayşe’nin evinde Resulullah’ın ziyaretine gittik . Bize baktı.Gözleri yaşla doldu. Sonra söze başladı :

 

  “ Merhabalar ! Allah size ömürler versin . Allah yardımcınız olsun. Size Allah’tan korkmanızı ve takva sahibi olmanızı öğütlerim.Size bildiririm ki ben Allah’ın mekanında ve kulları hakkında O’nun koyduğu esasları çiğnememeniz için Allah tarafından size gönderilmiş açık bir korkutucuyum.Ecel yaklaştı.Allah’a,sidre-i münteha’ya,cennete ve kabre dönüş yaklaştı. Allah’ın selamı ve rahmeti size ve benim ölümümden sonra dininize girenlere olsun “

 

Allah ondan razı olsun ,Hz.Ayşe anlatır :

 

“ Resulullah bize yedi kuyudan yedi gırba su ile kendisini yıkamamızı emretti. Biz bunu yaptık rahatladı.Sonra çıktı, cemaate namaz kıldırdı. Uhud şehitleri için istiğfarda bulundu.Onlar için dua etti. Ensar (Medine’li dostları) hakkında vasiyet ederek buyurdular ki “ (selamdan sonra) Ey muhacirler siz çoğalırsınız ; ensar bu günkü miktardan daha fazla artmaz . Ensar,benim kendilerine sır verdiğim sırdaşım ve  has cemaatimdir. Onların iyilerine iyilik ediniz.Kusurluların kusurlarını af ediniz.”

 

Daha sonra buyurdular ki

“ Bir kul, dünyada yaşamakla Allah yanında bulunan şey arasında serbest bırakıldı.O, Allah’ın yanındakini tercih etti.”

 

Bu söz üzerine Ebu Bekir (Allah ondan razı olsun ) ağladı. Resulullah’ın bu sözüyle kendisini kastettiğini, artık dünyadan göçeceğini sezinledi.

Allah’ın Resul’ü buyurdular ki

“ Sakin ol ey Ebu Bekir ! Mescidin sokağa açılan bütün şu kapılarını kapayınız.Yalnız Ebu Bekir’in yoluna açılan kapı kalsın. Ben ,Ebu Bekir’in sohbetinden faziletli bir şey bilmiyorum .”

 

Sözlerine devam eden Hz.Ayşe der ki :

 

“ Resulullah benim evimde,benim günümde ve benim kucağımda öldü.Allah,ölüm anında onun ağız suyu ile benim ağız suyumu birleştirdi. Bu sırada kardeşim Abdurrahman geldi.Elinde misvak vardı.Resulullah ona bakmaya başladı.Ben, onu istediğini düşünerek “Onu sana alayım mı?” dedim.Başı ile “Evet” diye işaret etti. Alıp verdim.Onu azına soktu fakat sert geldi. Ben “Yumuşatayım mı ?” dedim. Başı ile işaret etti.Ben de yumuşattım. Yanında bir kap su vardı.Elini onun içine soktu ve “ Lailaheillallah (Allah’tan başka ilah yoktur) Muhakkak ölüm için bir sarhoşluk vardır.”

Sonra ben eline su döktüm. “O en yüce Arkadaş “ Allah’ı kastediyor “En yüce Arkadaş “ diyordu .

Ben “Öyleyse ; vallahi bizi tercih etmiyor “ dedim .

 

***

( devam edecek)  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum