Ahmet Müfit KUTLU

Ahmet Müfit KUTLU

AYRILIK TABLOLARI - 4

B.

 

 

AYRILIK TABLOLARI

=Sevgili Peygamber’imizin(sav) ölümü=

(4)

 

Allah ondan razı olsun Hazreti Ayşe der ki :

 

“ Resulullah’ın öldüğü gün gelince günün ilk saatlerinde O’nu biraz iyileşir gördük. Erkekler ayrıldılar , evlerine ve işlerine gittiler. O’nun iyileşmekte olduğunu herkese müjdelediler . Resulullah’ın yanında sadece kadınlar kaldı. Biz kadılar sevinerek umutla böylece oturuyorduk. Resulullah buyurdular ki :

  • Kadınlar dışarı çıksın. Bu melek , bana gelmek için izin istiyor.

Benden gayri bütün kadınlar çıktılar. Resulullah’ın başı benim kucağımdaydı. Oturdu. Ben evin bir köşesine çekildim . Melekle uzun süre konuştu. Sonra beni çağırdı.Tekrar başını kucağıma koydu. Kadınlara da “Girebilirsiniz “ diye seslendi. Ben “ Bu Cebrail değil” dedim. Resulullah “Evet; ey Ayşe !” dedi. “ Bu ölüm meleği bana geldi dedi ki “ Allah beni gönderdi.Senden izinsiz yanına girmememi, izin vermezsen geri dönmemi, ancak izin verdiğin takdirde girmemi emretti. Ne dersiniz ? “

 

Ben de dedim ki “Şimdi git ; Cebrail gelsin , ondan sonra. Şimdi bu saat Cebrail’in gelme saatidir. “

 

Hz.Ayşe diyor ki :

 

“ Bu durumda öyle bir şeyle karşı karşıya kaldık ki ne bir cevap verebiliyor ve ne de bir şey düşünebiliyorduk. Müthiş kederlenmiştik. Adeta sert bir şeyle vurulmuştuk.Bu çok büyük bir şeydi.İçimizi bir dehşet kaplamıştı.Evde bulunanlardan kimse konuşamıyordu. Cebrail (as) tam vaktinde geldi. Selam verdi. Ben gelenin Cebrail olduğunu anladım. Evdekiler dışarı çıktılar.

 

Cebrail(as)girdi , dedi ki :

 

  • Allah sana selam ediyor.” Kendini nasıl buluyorsun ? “ diyor. O seni senden daha iyi bilir. Fakat böyle yapmakla senin kerametini , senin şerefini arttırmak, senin mahlukat üzerindeki keramet ve şerefini tamamlamak istiyor. Senin, ümmetine örnek olmanı talep ediyor.
  •  

Resulullah dedi ki :

 

  • Kendimi hasta buluyorum.

Cebrail(as) devam etti :

 

  • Ey Muhammed (as) ! Rabb’ın sana müştak ( özlemiş)tır.Senin için dilediğini sana bildirmedi mi ? Allah’a yeminle söylerim ; ölüm meleği bundan önce hiç kimseden canını almak için izin istemedi. Bundan sonra da asla istemeyecek. Haberin olsun. Rabb’ın senin şerefini tamamlıyor. O sana müştaktır (özlemle beklemekte) O halde kaygılanma gelsin.

 

Resulullah kadınların gelmelerine izin verdi.

 Fatıma’ya “ Ey Fatıma bana yaklaş “ dedi. O başını eğdi.Resulullah ona bir şey söyledi.Fatıma başını kaldırdı.Gözlerinden yaşlar akıyordu. Konuşmuyordu. Sonra Resulullah Fatıma’ya “Bana yaklaş !” dedi. Fatıma başını eğdi. Resulullah yine onun kulağına bir şeyler söyledi. Fatıma bu sefer gülüyordu. Fakat konuşamıyordu. Biz Hz.Fatıma’nın bu haline şaşırdık. Sonra kendisine sorduk .

 

 Dedi ki : “Önce kulağıma fısıldadı ‘ Ben bu gün ölüyorum’ dedi. Bunun üzerine ben ağladım.İkinci defasında ise “ Ben Allah’a dua ettim ; ev halkımdan ilk defa seni bana kavuşturmasını ve seni benimle beraber kılmasını istedim.’dedi.Böyle söyleyince ben gülümsedim .”

 

 

( devam edecek )

 

Not:

Sevgili Peygamber(sav)imizin biricik kızı Fatıma , babasının vefatından 6 ay sonra ardında iki öksüz (Hz:Hasan,Hz,Hüseyin) bırakarak O’na kavuştu. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum