Babanızın Cenaze namazında sevinebilir misiniz?

Malum insanoğlunun hayatı hep inişli çıkışlıdır. Rabbimiz öyle güzel bir sistem kurmuşki hemen herkes aynı sene, aynı ay, aynı hafta aynı gün ve hatta aynı saatte hem çok büyük mutluluk ve hem de çok büyük bir acı yaşayabiliyor. Müthiş bir denge var ancak çoğumuz farkında değiliz.
 
2003 yılında Rabbim nasib etti ABD"den Diyanet ile Hacca gittim. Dönüşte İstanbul'a uğradık. Soğuk kış gününde Babacığımla beraber Mahmutpaşa'ya giderek hem İstanbul'daki ve hem de ABD'deki dost ve akrabalarımıza hediye etmek istediğimiz hac malzemelerini beraberce iştahla ve mutlulukla aldık. Babacığım her zamanki gibi sağlıklı, güçlü, sıhhatli, enerjik ve her zamanki gibi tatlı pazarlıkçı üslubuyla büyük siyah poşetlerKe onca hac malzemesini Yeni Cami önüne getirerek evladına olan bir büyük yardımını daha gerçekleştirmişti o gün.
 
Çok mutlu bir şekilde ayrılıp ABD'ye döndüm. Aradan 3 ay gecmisti ki ablamlar "babamız çok hasta aniden çok kilo verdi hemen gel" dediklerinde inanamamıştım. Oysa daha üç ay evvel beraberdik Mahmutpaşa yokuşunda o ağır poşetleri taşıyordu diyebildim.
 
Fakat kadere sözümüz olamaz böyle yazmış Yaradan. Mübarek Babacığım gözümüzün önünde 4 Haziran gecesi ruhunu teslim ediverdi Yüce Allah'a...
 
Cemaatin kalabalık olacağını düşünerek evimizin yanındaki (Beykoz-Tokatkoy) cami yerine, Yuşa AS külliyesini yeniden hayata geçirerek müthiş bir hizmete imza atan ve halen hayatta olan Ali Yalçın Hocamızın ilk görev yaptığı Ortaçeşme Camiinde namazın kılınmasını arzuladık. Vefatından iki hafta evvel Fatih'te hasthanede babamı ziyaret eden Ali Rıza Temel Hocamız Cenaze Namazı öncesi sohbet ederek hem cemaate hem de bize önemli hatırlatmalarda bulundu. 
 
Kılınan İkindi namazı sonrası hepimiz avluya çıktık. Birçok kişi saf tutmaya geçmeden taziyelerini dilemeye başlayınca en ön safa geçememiş oldum. Tam cenaze namazı kılınacak tabii üzüntümüzün en had safhası birden çok sevdiğimiz aile dostumuz Balkan Günay Abimiz bana dönerek eliyle en ön safı işaret ediyor. Kalabalıktan göremiyorum ve sonra yaklaşınca birde ne göreyim. Merhum babamın tabutunun hemen arkasında en ön safta merhum Hocamız Prof. Dr.M. Es'ad Coşan'ın muhterem pederleri Halil Necati Amcamız yerini almış.
 
Sevgili Dostlar o mübarek insanı gördüğümde ve tam Babacığımın Cenaze Namazı öncesinde acımı hafifletip bana sevinç yaşattığı için, Allah o mübarek insanı merhum babamın cenazesine getirenlerden binlerce kez razı olsun. Allah CC Necati Amcamızın derecesini ali eyleyip en yüce makama ulaştırsın inşaallah.
 
O mübarek insan cenaze namazına katılmakla kalmadı. Bir hafta sonra daha önce defalarca geldiği Beykoz'daki seadethanemize taziyeye de gelerek bir kez daha gönlümüze sürur kattı. O mübarek insanlar bu tür ziyaretlere asla yanlız gitmediklerinden aşağıda göreceğiniz diğer dostlarla birlikte gelerek bizleri daha da çok sevindirdi.

necati-amca-2.jpg

Merhum Halil Necati Coşan hakkında yazı yazacak birisi değilim elbette. Ancak bu unutulmaz hatırasını sizlerle paylaşmak istedim.
                                                                 Merhumla yaşadığım ikinci bir hatıramı da yazmak istiyorum.
 
3 yıla yakın gururla Reklam Müdürü olarak görev yaptığım Akra FM'de ilk ve unutulmaz Genel Müdürüm Dr. Hüseyin Emin Öztürk Ramazan'da her gece İftar öncesi birer konuk alıyor ve o konuğumuzla birlikte stüdyoda iftarlar açılıyordu. Bir gece merhum Necati Amca'yı misafir ettik stüdyoda ve beraberce iftar açtık. Daha önce özel sohbette anlattığı iki mübarek insanla ilgili hatırasını tekrar anlatmasını istirham ettim kendisinden. Bir kez daha bizleri kırmadı ve o tatlı konuşmasıyla aşağıdaki hatırasını nakletti.
 
 "Ahıskalı Ali Haydar Efendi ağır hasta idi ve Çarşamba'daki evinde istirahat ediyordu. Mehmet Zahid Kotku Hocamız hadi Ali Haydar Efendi'yi ziyarete gidelim dediler. Kalktık gittik .Biz henüz Ali Haydar Efendi'nin evine varmadan, doktorların kesin istirahat verdiği ve yataktan kalkmamasını tavsiye ettikleri Ali Haydar Eefendi birden yataktan doğruluyor etrafındakiler efendim lütfen kalkmayın doktorların emri var kalkmamalısınız diyorlar o yine ısrarla kalkmaya çalışıyor. Biz eve vardığımızda Mehmet Zahid Kotku Hocamız'ı göstererek 'Kiiimm ben bunun için mi Kalkmayacağım, kiiçin ben bunun için mi Kalkmayacağım' diyerek tam 9 kere tekrarladı"
 
Rabbim beni en üzüntülü günümde, en üzüntülü anımda görünmesiyle sevindiren, Allahu alem hayatında belkide hiç kimseyi üzmeyen,kendisini gören herkese müthiş bir huzur ve mutluluk yaşatan, dünürü, mahdumu ve torunu mürşidi kamil olan merhum Hacı Halil Necati Coşan Amcamı'zdan binlerce kez razı olsun. Rabbim önce merhum Babamı ve Necati Amcamızı seven tüm kardeşlerimizi onunla birlikte ahirette haşreylesin inshallah.

babacigim.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum