Nigar ALMANGIZI

Nigar ALMANGIZI

Bakü’deki terör olayında Rus parmağı var

 

“Genç Meşe ağacı ormandan gelen bir sesi duyar. “Ne oluyor?” diye yanındaki gün görmüş büyük ağaca sorar. “Bir demir parçasıyla ağaçları kesiyorlar” der ulu ağaç... Genç ağaç, “Bir küçücük demir mi bize bu kötülüğü yapıyor?” diye yine sorar. Gün görmüş ulu Meşe cevap verir: “Hayır! Aslında sapı olmasa, o hiçbir şey yapamazdı!..”

Genç Meşe, “fakat efendim görüyorum ki, o sap dediğiniz bizden bir ağaçtır...” Ulu Meşe dallarını aşağı sarkıtıp bir “aahhhh” çeker ve şöyle der: “Zaten benim içimi yakan da bu ya, o hain demir parçasına bizi kestiren, içimizden çıkan biridir!..”

Atasözü olmuştur: “Desene, baltanın sapı bizden...” 

            Azerbaycan Petrol akademisindeki terör olayı hala araştırılıyor ve herkes bu olaya muhtelif yorumlar yapıyor. Kim ne derse desin bu olayda Rus parmağının olduğu açıkça görünmektedir.

 

            Başından beri olay bellidir ki Ruslar son yirmi yıldan beri hayata geçirdikleri bu tür eylemler pek çok yerde kendini göstermektedir.KGB nin Çeçenlerin üzerine atmak için yaptıkları bir oyundur bu yapılanlar.Katilin 15 yıldan beri ailesiyle birlikte Rusya da  yaşaması ve aniden orada yaşamak istemeyip te önce vatanı Gürcistan a dönüp sonrada Azerbaycan a gelmesi Babasının “oğlum silah tutmayı bilmez , içki ve sigara kullanmazdı bu olanlara şaşırdım demesine rağmen katilin önüne çıkan herkesi ölüm saçan nokta atışları gösteriyor ki katili bu eyleme hazırlayanlar çok iyi hazırlamışlar.

 

         Daha yakın zamana kadar Gürcistan da bulunduğu  son bir ayda hiç kimseyle konuşmadığı sadece ekmek almak için dışarı çıktığını söyleyenlerde bu KGB nin uyguladığı yöntemden haber vermektedir. Çünkü bu KGB kurumu dünyada öyle bir teşkilattır ki  bir iş yapacak adamları bırakın kimseyi ana babasıyla bile iletişim içinde olmayı yasaklayan bir teşkilattır.KGB nin düşüncesinde şu vardır eğer eylem yapacak kişi herhangi biriyle konuşur iletişime girerse bir açık verme ihtimali olabilir. İnsan robot değildir sözü KGB nin en çok kullandığı sözlerdendir açıklaması ise İnsana her şeyde güven olmaz demektir.

           

Benim düşünceme göre son zamanlarda ister ABD ve ister Rusya bölgede bütün çabalara rağmen Türkiye ve Azerbaycan arasına giremediler .Önce sınırlara bağlı bir kampanya ve sonra SOROS un mali desteğiyle hayata geçirilen medya tarafından “Azerbaycan Türkiye ye vereceği doğalgaza zam yaptı “ “Azerbaycan da Türkiye Türklerinin camisini kapattı” gibi yalan haberler yaysalar da bu  yinede ilişkileri bozmaya nail olamadı.

 

          Tabii ki Azerbaycan da menfaati olan, Türkiye nin bölgesinde lider devlet olmasını istemeyen devletler bunlarla yetinmediler. Ve bundan sonra da muhtelif yollara başvurarak biz istediğimiz zaman istediğimizi elde ederiz mesajını vereceklerdir. Azerbaycan devlet petrol akademisin deki olan olayda Türkiye ile Azerbaycan arasına sokulmaya çalışılan büyük bir planlanmış nifak tohumudur. Şöyle ki eylemi hazırlayanlar aslında bu üniversitede okuyan Türkiye den gelen öğrencileri hedef almıştı. Çünkü akademinin o binasında öğrencilerin içinde en fazla Türkiyeli talebeler var. Ve o saatte bu öğrencilerin çoğu yemekhanede olurlar. Katil ilk önce yemekhaneye ateş açmıştır. Maksadı ise ilkönce oradaki Türkiye den gelen talebeleri öldürüp sonra  Azeriler Türkleri iki devlet arasında olan hadiselerden dolayı öldürdüler demekti. İki devlet vatandaşını karşı karşıya koymaktı amacı. Azerbaycan’ın ve Türkiye nin düşmanı olan devletler gayet iyi biliyorlar ki Türkiye de bir vatandaş dernekleri var.

 

         Son olarak söz halka düşüyor. Halk onların isteğine karşı duran devleti yıkmaya kadirdir. Ermenistan-Türkiye sınırlarının açılma meselesi gündeme geldiği sırada halk son sözünü söyledi. Bunu dünya da gördü. Şöyle ki bölgede çıkarı olanlar Türk insanın olaylara  bakış açısını değiştirmek istediler. Sevindirici bir olay oldu katliam zamanında bir tane Türkiyeli Türklerin burnu bile kanamadı. İki kardeş arasına girmek isteyenlerin tüm planları suya düştü. Doğrusu 1988 yılında Özbekistan da meşheti Türkleriyle böyle tatsız olaylar yaşandı. Yani insanlar cahillikten mi düşürüldükleri oyun yüzünden mi bilinmez ama kardeş kırımına girdiler. Şimdi de aynı senaryolar Azerbaycan Türkiye arasında oynanmaktadır. Kesinlikle söyleyebilirim ki bundan sonra da iki devletin birbiriyle karşı karşıya kalmaları için senaryolar üretilmektedir. Sapı bizden olan baltalarla işbirliğine gidiliyor.

 

         Sözün özü gelin kardeşlerim biz birlik olalım kimsenin oyununa gelmeyelim kurtuluşumuz birliktelik yapmamızdadır.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum