Atila ALTUNTAŞ

Atila ALTUNTAŞ

''Başbuğ'un tutuklanması bir milattır.''

Hatırladığım kadarıyla 8-9 yıl önceydi. Gençlerbirliği başkanı İlhan Cavcav zincirleme bir kazaya karışmış ve olay yerini terk etmişti. Basının da çok önem gösterdiği haberde, kazaya karışan diğer sürücüler eksi 5 derecede soğukta rapor tutulmasını beklerken, İlhan Cavcav evine çoktan gitmişti. İlhan Cavcav olmayınca rapor hazırlayamayan polisler, Cavcav’a ulaşmaya çalışırken soğuktan donarak bekleyen diğer kaza zedeler bu duruma çok kızmış ve orada bulunan Tv kameralarına, ‘’sıradan vatandaşlar soğukta bekliyor, İlhan Cavcav hem zengin hem de Gençlerbirliği başkanı olduğu için alkol testinden geçirilemiyor. Polis rapor almak için kendisine ulaşamıyor. Evine bile gidemiyor. Böyle adalet mi olur? Bu ülkenin kanunları zengin ve ünlü insanlara geçmiyor mu? Diye soru sorarak isyan ediyorlardı.

Saatlerce süren beklemenin ardından Cavcav’ın olay yerine gelmeyeceğine kanaat getiren polisler, uzun süre telefon görüşmesi yaptıktan sonra araya adam sokup, yalvar yakar farklı bir uygulamaya imza atarak tutanak için Cavcav’ın evine gidip rapor tuttular.

Geceleyin TV izlerken kanalların, eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, İnternet Andıcı Soruşturması kapsamında, şüpheli sıfatı ile ifade vermek için geldiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde tutuklandığını flaş haberle duyurdu. Türkiye tarihinde bir ilkin gerçekleşirken, eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’un normal sıradan vatandaş gibi sorgulanıp tutuklanmasını duyduğum anda aklıma yukarda anlattığım olay geldi.

Bir zamanlar Anadolu takımı Gençlerbiriğinin başkanı İlhan Cavcav’ı, karıştığı bir kazadan sonra ifadesini alamayan ve araya adam sokarak rapor tutabilen bir Türkiye’den, eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’un şüpheli sıfatı ile sorgulayıp tutuklayanilen bir Türkiye… Artık Türkiye büyük sineklerin parçalayıp geçtiği, küçük sineklerinde takılıp kaldığı bir örümcek ağı değildir…

 

 

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.