Bayram arefesi

Kimin duası kabul olur bilinmez, ama edildiğinde muhakkak bir gün cevap verir Yaradan. Doyum olmaz o edilen niyazlara. Birde kabul gördümü o DUA, değmeyin bana. Mutluluk işte o an odur. Özeldir Rahmana edilen yakarışlar. Rahman´ın kapısındaki boyun büküş fevkalade tatlıdır. İç dünyamızda kopan fırtınaların limanıdır, dua. Dua edilir kimsesizlere. Dua edilir duaya muhtaçlara. O zaman her anımız dua olsun, çünkü biz heran aciz ve muhtacız. Ve bugün arefe. Ve bugün dua günü. Arafat´ta hacılar dua etti. Duaya amin dedi semadaki ruhani varlıklar. Onlar ettiler. Onlar amin dediler. Evet bugün arefe. Bayram öncesi esen tatlı meltem.

Bayram vuslat tesellimizdir bizim. Kazandığımız güzel hasletleri alıp veririz birbirimize. Hikmetli sözler, tatlı sözler ile süsleriz günümüzü. Komşuya gider elini öper, tatlısını yer ve devam ederiz bayram yolculuğumuza. Yüzlerde mutluluk izleri bırakırız. Bayram sevinç demektir. Mutluluğun belki de ta kendisidir.

Bayramda kırgınlar barışır. Kırgınlar barıştırılır. Bayramda kalpler birbirine ısınır. Yoksullar hatırlanır, ölmüşler yâd edilir. Kabirler ziyaret edilir. Hatta bayram ziyaretleri önce kabir ziyaretleriyle başlar. Ruhlar saflaşır. Kurban bayramı özeldir. Kutsaldır.

Hz. İbrahim‘in bize, Allah´a nasıl teslim olunur mesajını verdiği bir derstir. Bir öğüttür. Bir kahramanlık hikayesidir. En güzel tarifi ise, Kurban bayramı teslimiyetin sembolüdür. Gökyüzündeki kuşların kanat çırpışları gibidir bayram, insanı oradan oraya uçurur. Uçuruverir.

Bu güzel ve özel günde yazımı uzatmak istemiyorum.

Siz çok kıymetli okuyucularımıza şimdiden hayırlı, huzurlu,neşeli,şefkatli,merhametli,dualı nice bayramlar diliyorum…

 

Esen kalın efendim

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.