Beşiktaş, Kadıköy Çankaya...

Şu sonuçlara bakar mısınız:! Son seçimde  CHP nin oy oranları:

CHP: Bakırköy 68,  Beşiktaş 76, kadıköy 73, çankaya 65--

Ağrı 0,8  Van 0,8   Konya 5,8  Kırıkkale 2, 7  Mardin 0,9…

 

                Son seçimler bir kez daha gösterdiki Türkiye’nin en büyük meselesi “iktidar” değil muhalefet meselesi. Son seçim sonuçlarını değerlendiren muhalefetin ve onun adına konuşan düşünürlerin, yazarların söylediklerine, yazdıklarına bakınca  bu yargı iyice pekişiyor hafızamda. “Seçimi iktidar mı kazandı, muhalefet mi kaybetti?”  sorusunu bir türlü soramayan,  her seçim sonucunda aynı şeyleri, yani;  “elektrikler kesildi, sandıklarda hile yapıldı!, bizimkiler gezmeye gitti, halam hastalandı, kem küm, …” lafu güzaflarını eden cenah her zaman kaybetmeye mahkümdur.

                Bu soruların yerine şu soruları sorsalar eminim  gerçek analizlere, hakiki sonuçlara ulaşacaklar  ve bir daha ki seçimde  daha başarılı olacaklar:

1-“Biz solu temsil ediyoruz ama en yüksek oyu Türkiye'nin en zengin ilçelerinden( Beşiktaştan, Kadıköyden, Çankayadan…) alıyoruz Niye? Biz niye sola oy vermesi gereken fakir bölgelerde Doğu ve Güneydoğuda adeta yokuz?

2-“Biz solu temsil ediyoruz ama Türkiye'de zenginlerin kulübü olarak anılan kurumlar bizi destekliyorlar? Halbuki normalde zenginler tüm dünyada solu değil, sağı desteklerler?

3-“Biz solu temsil ediyoruz ama hacıyı, hocayı, müftüyü, vaazı yanımıza alıp seçim kazanmak istiyoruz! Bu garip değil mi ?”

4-“ Biz solu temsil ediyoruz ama solun tabanı olan fakir fukara, garip guraba bize oy vermiyor? Neden?

5- “Biz solu temsil ediyoruz ama yenilikleri (seçim reklamları dahil) hep iktidar yapıyor, biz hep maziyi savunuyoruz, Neden?”

6- “Biz solu temsil ediyoruz ama halkın en çok yararlandığı sağlık, eğitim, ulaşım, barınma…alanlarında iktidar, halkın lehine o kadar güzel işler yapıyor ki biz,  halka onlardan daha iyisini yapacağımızı anlatamıyor yapacaklarımızı proje olarak bile sunamıyoruz! Sadece yapılacak önemli projelere (3. Köprü, 3. hava alanı, kanal İstanbul…) karşı çıkıyoruz.

7- "Biz solu temsil ediyoruz ama kanı durduran açılım sürecine karşı çıkıyoruz.Neden?"

8- "Biz solu temsil ediyoruz ama ,,,ğ , Kapitalistlerin çaldığı, illegal örgütlerin oynadığı, halkın mallarının yakılıp yıkıldığı, bankaların, dükkanların camlarının çerçevelerinin indirildiği bir harekete destek  vererek doğru mu yaptık...?

                Buna benzer yüzlerce soruyu sorup bu sorulara akılcı, bilimsel cevaplar veremeyen muhalefet, sürekli  kaybetmeye mahküm olacaktır. Milletin derin kodlarından bi haber , milletin ruh kökünden cüda, halkın büyük bölümünün sahip olduğu  kültürel yapıdan pek uzak;  güya entel, güya üst tabaka, güya sosyete…(güya diyorum çünkü Batı sosoyolojisinde bu sıfatlarla donanmış insanlarla, ülkemizde bulunan “çakmalar” arasında dağlar kadar fark var)  gruplar hayata, insana, halka bu sahte gözlüklerle baktıkça, bu  taraf bazen Özal,  bazen Erdoğan  gibi hakiki halkçılar, hakiki milliyetçiler çıkardıkça “bu şarkı burada bitmez.”  Bu filim de yıllarca gösterimde kalır siyaset sahnesinde.

Not: Halk şu rakamlara;

(CHP: Bakırköy 68,  Beşiktaş 76, kadıköy 73, çankaya 65--

Ağrı 0,8  Van 0,8   Konya 5,8  Kırıkkale 2, 7  Mardin 0,9… )

 

 Bakıp bakıp son günlerin meşhur türküsünü şöyle uyarlasa haksız mı;

“Beşiktaş Kadıköy Çankaya

 Biz Sol diyoruz bu kankaya…” 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum