Beynim Yandı Dumanı Karşı Dağda Tütüyor

Ben dinlemekten yoruldum, insanlar ayrıştırmaktan yorulmadı gitti. Nasıl bir direnç bu yaşatılan zulümler.

Nasıl bir hazzın esiri olmak, nasıl bir girdapta dolanmak. Benim beynim yandı bunların beyni yanmadı. Nasıl bir beyin var sizde kardeşim.

Sağı sola, solu sağa kırdırdırdınız. Ayakları topal ettiniz yetmedi, kopardınız. O da yetmedi gark ettiniz gitti hayatlar.

İnsanı diriltmek şurda dursun sürekli bir tükürme derdine girdiniz. Sürekli kararmış kalplerinizin kinini, akıttınız tertemiz ırmaklara.

Bırakın içinizdeki garezi, bir insanı hayata tutundurmak için yarışın. İnsanlardan beklemeden günaydın değin. Ne kaybedersiniz soruyorum?

Siyaset, hayatımızın içinde var olan bir felsefik görüştür. Her kesimin bu duyguları sınıflandırma şekli farklıdır. Kimi başına taç yaparken kimi kapı önüne paspas yapabilir bu duyguyu.

Eğitimli insan; tabiri caizse kendini geliştiren, okumuş, ahlaki değerleri hayat felsefisi olarak gören kimseler. Siyaset ile insanı ayırt eden kimselerdir.

Bugün kimse kimseyi sevmek zorunda olmadığını dile getirirken, saygı duymasıda gerekmez diyemem. Sevmek zorunda değiliz birbirimizi ama herkes herkese saygı durmak zorunda. Aldığı kararlara, tuttuğu takıma, savunduğu değere vs.

Ülkemiz deprem, sel gibi büyük afet ile sınan bir ülke. Binlerce vatandaşımızı ebedi aleme yolcu ettik bu afetlerde. Birçok kardeşimizin mezarı bile yok. Birçoğu hala toprak altında… Biz bu zorlu imtihanda sen şusun, sen busun sana yardım yapamam dedik mi! Diyemeyiz, dememeliyiz. Biz insansak eğer, yaratılma gayesine göre emirler doğrultusunda yaşıyorsak bizim böyle bir söylemde bulunmamızın imkânı yoktur. Parti tutmak, karekteristik zıtlıklar bizim davranışımızı etkiler mi?

Bir kimseye yardım edeceksek bu gibi ayrıştırıcı özellikleri dikkate almayacaksak eğer neden bu gereksiz duyguları hayatımın ortasına koyalım?

İlahi kudret sahibi Yaradanı yok sayan ateist diye tabir ettiğimiz kimselerin hayatlarına da saygı duymak zorundayızdır. Kimse kimsenin duygularına inançlarına karşı çıkamaz.

Karşı çıktığı duyguları ifade etmek adına, şahıstan izin alıp savunduğu inancı anlatmakla mükelleftir elbette. Bu görüşleri savunurken de karşı kişiye saygısızlık yapmadan anlatmalıdır.

İnsanları yok etmek, çöpe atmak o kadar kolay bir davranış şekliyken, kazanmak büyük bir davranıştır. Bir insanın hayata tutunmasına şahit olmak; susuz kaldığınızda doya doya kanarcasına bardak bardak su içtiğiniz haz ile eş değerdir.

Hiç tanımadığınız insanlar adına; tanıdığınız komşunuz, akrabanız, arkadaşınızla tartışmayın.

Savunduğunuz kimseler hastalansanız kapınıza gelip bir çorba getirmeyecek. Evladınız kapıda kalsa evine alıp göz kulak olmayacak.Ebedi aleme göç etseniz gözyaşı döküp arkanızdan dua etmeyecek.

Biz toplumlar birlik beraberlikle yaşamış ve yaşayacak olan insanlarız. Her şeyden öte biz insanız.

İnsan olduğunu unutma, unutturma! İçinize sevgi tohumları bırakın belki yeşerir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum