Bir mübarek atmosfer

Bir mübarek gölge kuşattı etrafımızı. Bir mübarek serinlik kapladı ızdırap çeken ruhlarımızı. Gök kapılarının taa sonuna kadar açıldığı mübarek bir an. Her saniyesine, değerinden fazla, çokça ibadet sevabı verilen bir mübarek iklim. Sahurlar, iftarlar, teravihler ve mukabeleler. İkram sofrası. Buyur eden lezzeti tadıyor. Bu sofrayı bulanların hakkıyla değerlendirmesi gereken bir ay. Ramazan´ı tüm hayatımıza yayma ayı.

Bulunmaz bir fırsat.

Varoluşun tekrarı. Özümüze dönmemiz için bahşedilen 30 gün. Kulluğun zirvesi. Açlığın en son merhalesi. Açlık yakınlaşmanın sebebi. Fabrika ayarları bozulmuşlara bulunmaz bir fırsat. Nimetlerin kadrini anlamamız için bir vakit.

Kafanız rahat olsun. Ruhunuz refah olsun. Gönlünüz hoşnut olsun. Öyle bir aydayız ki, hakkını verelim. Müslümanca orucumuzu tutalım. Giybet orucu, yalan orucu, boş söz orucumuza da niyet etmeyi sakın unutmayalım.

Sıcak ve uzun günlere sövmeyelim. Orucun bir diğer anlamı da, sabırdır. Uzun günler bize vız gelsin. Rabbim, Senin için bir ömür niyet ederim oruca demeyi nasip etsin. Uzun ve kavurucu günler bize Asr-ı Saadet´i ve Tebuk harbini hatırlatsın.

Uzun lafın kısası:

Oruç, Bedeni dinlendirir, Hastalıklara karşı korur…

Oruç, Allah’a kavuşmayı hatırlatır, İnsanı melekiyete yükseltir, Nimetlerin değerini öğretir, Ruhu olgunlaştırır, Nefse gem vurur, Günahlara karşı korur ve Sabri öğretir.

Herkesin Ramazan-ı Şerif´i mübarek olsun.

(Not: seneler önce hazırladığım bir videyoyu sizlerle paylaşmak istiyorum: http://www.youtube.com/watch?v=FS0ecA5sQO8)

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.