Biz Ne Yiyoruz?

 

Hayatımızı etkisi altına alan, gözle görülmeyen, Çinin Wuhan şehrinden çıktığı söylenilen bir virüsle savaşıyor tüm dünya. Ülkemiz de nasibini maalesef ki aldı. İçinde bulunduğumuz durum birilerine laf sokulacak bir durum değildir asla.

Genci yaşlısı Çinliler hakkında atıp tutarken, insan bana göre kendiyle tartışmalı. Acaba biz bu durumun neresindeyiz diye. Dünya da dönen olaylarda neden bizim haberimiz yok diye düşünmemiz gerek.

Wuhan Ulusal Biyogüvenlik Laboratuvarı, Çin'de Sars ve Ebola hastalıklarına neden olan tehlikeli virüsleri incelemek için tasarlandı. Bu özelliğiyle de Çin'de tek olma özelliği taşıyor. Bu laboratuvar varken, neden birileri buna engel olmadı, diye sormak gerek.

Savaşlar çeşit çeşittir ve bu savaş insanlık dışı bir savaştır. Dünya'ya açılan masum, suçlu demeden ahlak dışı işlenen bir savaştır. Bu olayı bilip engel olmayanlar da katillerle ortak iş yapmış insanlardır.

Gelelim bize Çinlilere, atıp tutuyoruz yiyecek bulmadınız mı ey bilmem neler diye hayıflanıyoruz ya.. Peki biz Müslümanlar bizler ne yedik ve yiyoruz sizce?

- Faiz yemiyor muyuz?

- Kul hakkı yiyen yok mu aranızda? Tarlaları, bağları, bahçeleri kendi üstüne zimmetleyenler yok mu aranızda?

- Haram yiyen yok mu?

- Yetim hakkı yiyen?

- Dedikodu yapıp, akraba, komşu hakkı yiyen, yok mu sahi aranızda?

Bakıyorum herkes sütten çıkmış ak kaşık. Bu beni elbette ki mutlu ederdi. Maalesef ki bura da herkesin suçu var. Suçlu arayacaksa insan önce kendine bir bakmalı. Biz bu yaşa geldik ne yaptık diye düşünüp taşınmalı.

ARAf-132

Ve dediler ki: "Bizi büyülemek için ne işaret getirirsen getir, biz sana inanacak değiliz."

Araf-133

Biz de açık seçik mucizeler olmak üzere onların üzerine tûfan, çekirge, haşarat, kurbağalar ve kan gönderdik. Yine de büyüklük tasladılar ve günahkâr bir kavim olmakta direndiler.

Rabbim ermişler, erenler hürmetine dualarımızı kabul etsin.

Üzerimizde ki tüm karabulutları üstümüzden alsın duasıyla.

Lütfen kurallara uyalım, nesillerimizi koruyalım.. Evimiz de kalalım, bugünleri biran önce geride bırakmanın şerefine nail olalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.