İbrahim DANACILAR

İbrahim DANACILAR

Bize Ne Oluyor?

Bize ne oluyor? Allah aşkına hayata biraz gerçekçi bakmamız lazımdır. Hayat bazen görüldüğü gibi ne mutluluk bahçesi nede hüzün hücresidir. Bize düşen mutluluk ve hüzün arasında bir yerde olmak ve hayata biraz gerçekçi bakmak hayatın kısa olduğunu ise hiç unutmamak ve bu kısa bir süreçte kalıcı ve güzel şeyler yaparak milletimize devletimize ve İslam alemine hayır getirecek işler içerisinde bulunmaktır. Bize ebedi hayatımızda lazım olan doneler bunlardır.

Maalesef ki, ahir zamanda yaşamamız sebebiyle bir çok anlaşılması zor olaylarla karşılaşıyor, yersiz eleştiriler yapıyor, kötü ve çirkin yaklaşımlar içerisinde bulunuyor, yasak olan bir çok unsura sempatik bakıyor ve en acısı da inandığımız halde inançlarımızdan uzaklaşıyoruz.

Dünya hayatının menfaatleri nedeni ile dostlarımıza bizlere çok şey kazandıran kalem tutmayı öğretenlere, bizler ders vermeye kalkıyoruz. Bunlar ne acıdır değerli dostlar kendimize gelelim,  aslımıza dönelim inançlarımıza yönelip emredilen esasları hayatımıza yaşam mantalitesi haline getirelim.

''Yaşamın gayesi; hoşa gitmeyen şeylerden kaçmak değil, hoşa gitmeyen şeyleri yenmektir.'' bunun için çalışmak ve mücadele etmek gereklidir gerek nefsimizle gerek şeytanla gerek de sistemle,  unutmayalım ki bugünün gençleri yarının güvenceleri bizleriz bizler inanç esaslarımızdan uzaklaşırsak yarın diğer nesillere kim neyi öğretecek.

Ayrıca ülkemiz üzerinde yüzyıllardır oynanan veya oynamaya çalışılan oyunlar malumunuzdur kötü ve bu çirkin gizli güçlerin ilk hedefi biz gençleriz. Maksatları bizleri yalan boş ve malayani konularla meşgul edip, esas görev ve sorumluluklarımızı unutturmaktır. Sonraki hedefleri ise ülkemizi bölmek ve stratejik hesaplar üzerinde kullanmaktır.

Değerli kardeşlerim "; Çünkü şu iki acı hiç unutulmaz,  Anadaki evlat acısı, Düşmandaki kuyruk acısı'' bizler bunların canlarını geçmişte adaletsiz sistemlerini yıkarak çok acıtmıştık. Bu yüzdendir ki acıları büyüktür. Şimdiki yapmak istedikleri istikrarlı ve dışa bağımlı olmayan gidişatımızı etkilemek için iç politikamıza girip,  çeşitli spekülasyonlar yaratarak ülke gündemini etkilemeye çalışıyorlar.  

Siz genç bireylerimizle ilgilerini hiç eksiltmeden nefsinize hoş gelecek bir çok temaya destek verip sizleri asıl davanızdan uzaklaştırıyorlar. Yani davanız magazin, rantlı spor, gezmek, eğlenmek, aşk yaşamak haline geliyor.  Bunlardan uzaklaşmaya zaten vakit olmuyor değil mi?

Değerli kardeşlerim inanın buna onlar bunları korkarak yapıyorlar Sultan Abdülhamit han ne güzel söylemiştir. ''Hey! Sizler, sakın küçücük beyinlerinizle bana Bizans oyunları oynamaya kalkmayın çünkü: BEN OSMANLI TORUNUYUM''. Onlar şunu unutmasınlar ki ''Kuvvetine güvenenler.. "KORKUTMA" küçüklüğünde bulunmazlar.'' İşte bunların yaptığı şey korkutma başka bir şey değil çünkü bizim tek korktuğumuz ALLAH C.C. Bizler hayatımızın sonlanmasından neden korkalım ki biz ölüme düğün gecesi gibi bakan bir ecdadın torunları değimliyiz?  

Bizim için ölüm son değil ebediyetin başlangıcıdır. Bizim için ölüm sevgilinin sevgilisine kavuşması değimli?

Sevgili kardeşlerim; Özenen değil, Özenilen insan olun. Tabii Allah katında özel insanlara da özenin İnsanı kitaplar gibi düşünün ve kapaklarına bakıp aldanmayın.

Okumaya başlayınca değerini anlarsınız görüntülere kapılmayın bu ülkede sadece görüntü yapmak için çok kendini zeki zanneden ama zeka yoksunu çok insan var onlar ancak kendi nefislerini tatmin ederler.

Değerli dostlarım kardeşlerim her zaman Gül Gibi Görünüp Diken Gibi Batandan, Dost Gibi Görünüp Yılan Gibi Sokandan ALLAH'a sığının-ki bunların sayı ı da çoktur bu ülkede maalesef. Ve şunu unutmayın ki Haksız bir davada ''ZİRVE'' olmaktansa, haklı bir davada ''ZERRE'' olmayı tercih edin..

İşte o zaman huzuru yakalayacaksınız bir şeye niyet etmek o işi yapmak gibidir ancak niyetinize bağlı kalıp çalışmak gerekir hayatınız sonlansa Allah c.c. o işi tamamlamış olarak kabul eder ve sevabını hemen verir.

O çok rahmet sahibidir. Allah bize peygamberlerin en değerlisini bize vermiştir ona tabii olma şerefi peygamberlerin imrendiği bir biattir. Biz buna nasip olduk bize en değerli kitap Kuran-ı kerim gönderilmiştir.

Bizlere peygamberlerin varisi olan Allah dostları da gönderilmiştir. Bizlere Allahın dostları çok merhametlidir. Peygamberimiz onlardan da merhametlidir. Allah c.c. peygamberimizden de merhametlidir.

Şimdi bize bu kadar merhamet eden varken bize ne oluyor? Allah aşkına söyleyin…daha ne istiyoruz..

 

Ves Selam..

ibrahim DANACILAR

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.