BİZLER İMPARATORLUK BAKİYESİYİZ

Bu yıl da Ramazana maalesef yine huzursuz, yine hüzünlü, yine buruk giriyoruz. Bu yılki acımızın sebebi (çoğu zaman olduğu gibi) yine ” Büyük Şeytan.” Niye böyle? Adı üstünde O bir kâfir. Gerçeğe, hakka, iyiye güzele gönlü kapalı olan. Şeytanın dostu cehennemin müştakı. Elinde değil iyi olmak, elinde değil güzellikten, hoşgörüden, dostluktan, barıştan yana olmak. Çünkü Akrep huyludur O! İste de iyi olamaz o istese de güzeli sevemez.   Vicdanı / gönlü ezelden beri iyiliğe, aydınlığa, güzelliğe kapalı. Lağım fareleri gibi bir gönle sahip olduğu için, güzel kokular onu bayar, güneş, temiz hava ona zehir gibi gelir.. Bundan dolayı da dünyada hep kavga olsun, hep kan olsun, hep zulüm olsun, hep gözyaşı olsun, hep savaş olsun ister.   Çocukların gözyaşı, ninelerin feryadı, dedelerin ağıtı, kadınların figanı onu çok mutlu eder.

Tarihte İmparatorluk kurmuş millet sayısı azdır. Hemen aklımız geliveren İmparatorlukların başlıcaları şunlar:
ROMA , OSMANLI, İNGİLİZ,MOĞOL ,Abbasi, Pers, İskender,Maya,Mısır, Hitit… Bunların tarihlerini incelediğimizde görürüz ki hiç biri yüzde yüz adaleti sağlamış, yüzde yüz  güzel bir yönetim sergilemiş değildir. Bundan dolayı “bunlardan en iyi hangisi?”  dediğimiz zaman “diğerlerine göre daha adaletli, diğerlerine göre daha insani, diğerlerine göre daha iyi olan hangisidir?” şeklinde anlarız. Çünkü bu dünyada yüzde yüz iyi olan yönetici  (padişah, kral, sultan, halife,  cumhurbaşkanı, başkan, başbakan…)  yüzde yüz iyi olan devlet, yüzde yüz iyi olan millet yoktur ve olmayacaktır. Çünkü burası dünya.. Kabil ve Habilin kardeşlereyiz hepimiz. “… Dedik ki: Bâzınız, bâzınıza düşman olarak inin buradan. Bir zamana kadar yeryüzünde oturmanız, oradan rızıklanmanız mukadder.  Bakara 36)
 “…Allah, şöyle dedi: “Birbirinize düşman olarak hepiniz oradan inin. Eğer tarafımdan size bir yol gösterici (kitap) gelir de, kim benim yol göstericime uyarsa artık o, ne (dünyada) sapar ne de (ahirette) sıkıntı çeker.” Taha 123)
            Bugünkü ABD dâhil dünyayı  idare eden devletlere (İmparatorluklara) baktığımız zaman içlerinde en iyilerinin yine Müslümanların kurdukları devletler olduklarını görürüz. Osmanlı, Selçuklu, Abbasi gibi. Onların da yanlışları, onların da adaletsizlikleri vardır. Lakin öbürleri ile kıyaslayınca çok daha iyi durumda oldukları gün gibi aşikârdır.
                                                   FİRAVUNLAR İŞ BAŞINDA 
Tarihi boş verin,  günümüzde yaşananlara bakalım:  Dünyayı idare eden  güvenlik konseyinin beş daimi üyesi ( ABD, RUSYA ÇİN, FRANSA İNGİLTERE) nin bir oyu tüm dünyanın oyundan daha üstün değil mi? Dünyayı, “ adalet, demokrasi, eşitlik, insan hakları, modernlik, evrensel hukuk… “gibi cilalı laflarla kandıran devletlerin kurduğu nizam! çok büyük bir dengesizlik üzerine kurulmuş olmuyor mu? Koskoca İslam Dünyasının, Koskoca Afrika’nın Güvenlik Konseyinde hiçbir etkinliği yok. Ama Güvenlik Konseyinden  herhangi birinin bir oyu, tüm dünya devletlerinin oyundan daha üstün, daha geçerli ( veto hakkından bahsediyorum)   Nerde adalet, nerde eşitlik, nerde evrensel hukuk???

Tarih günümüze de yansıyor. Ramazandan bir gün önce dünyanın en güçlü, en zalim, en katil devleti ABD, İsrail’e yardım ederek (Tel Aviv’deki elçiliğini Kudüs’e taşıyarak)  büyük bir zulme imza attı. Bu karara karşı çıkan silahsız halka  en gelişmiş silahlarla cevap verdi.  60 kadar sivil Müslümanı şehit etti Dünyada buna sadece seyirci kaldı.  Lafa geldi mi “barış adalet hukuk” diyen tüm gâvurlar (AB ÜYESİ DEVLETLER )  her zaman olduğu gibi sustu kaldı. Körfezin Şişman kedileri ise yine “ya leyli ya leyli” havasındalar.

 Rabbe şükür ki Osmanlı İmparatorluğunun varisleri olan bizler (CHP MHP Ak Parti …) bu zulme hep birlikte HAYIR dedik. Çünkü bizler Osmanlı Bakiyesiyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.