Adnan Zeki BIYIK

Adnan Zeki BIYIK

“Böbürlenme ve Şımarma Müslümana Yakışmaz”

Makamı oldukça yüksek siyasilerden tanıdıkları var, şimdilerin moda tabiri ile birçoğu ile kanka. İstese bazılarının hiç emek çekmeden, görevde yükselme sınavlarına girmeden füze çıkışıyla çıktığı gibi bir il müdürlüğü ya da daire başkanlığı kapabilirdi. Ama o hep kendisini öğrenci yetiştirmeye adamış gerçekten bir İslam hizmetkârı öğretmen. Benim can ciğer arkadaşım. İmam Hatip Lisesi yıllarında beraberce Milli Görüş Davasına gönül vermiştik. Artık Erbakan Hocamız da hayatta olmadığı için rahatça söyleyebilirim. Hocamızın liderliğinde   davaya çalıştık bu güzel insanla. Başta şimdiki Cumhurbaşkanı dahil olmak üzere, Arınç’ın, Şevki Yılmaz’ın, Mustafa Yazgan’ın, H.H Ceylan’ın ve daha birçoğunun VHS konferans kasetlerini ev ev gezdirip izletir, parti bayrakları asar hizmet ederdik. Bahsettiğim değerli arkadaşım şu anda Üsküdar’da tarih öğretmeni olarak görev yapıyor. “Fatih Boyracı”

 

Evet , seçim zaferi sebebiyle sevinçlerinin dozunu kaçırıp muhalifleri tuvaletin deliğine koyup süpürecek kadar kendini kaybeden arkadaşlarımı uyarmak adına bir makale yazacaktım ki yukarıda bahsettiğim değerli dava adamı, İslam neferi ve tüm arkadaşlarımızın önünde saygıdan ceket iliklediği güzel dostum Fatih Boyracı Hocamızın Facebook’daki enfes ötesi yazısını gördüm.

 

Yazacağım makaledeki vereceğim mesajlar Onunki kadar fasih ve içten belki olamayacağı için aynısını köşeme taşımak istedim. Fatih Hocamızın bu yazısını okumayanlar ciddi zarar içindedir dostlarım. Yazıya geçmeden önce bir olayı hatırlatmak isterim. Aziz Peygamberimiz Mekke Fethinde zaferin heyecanı ve sevinciyle olsa gerek bazı haddi aşan sahabilerini uyarmış. Müslüman o kimse ki sevinçte ve hüzünde asla kendini kaybetmez, şımarmaz…

 

Doğrudur bu bir zaferdir ama bunu da zarafet, mizah ve zekâ ile harmanlayarak yaptığımız da hem daha tesirli olur hem de toplumu germez hem de hakaretten kaynaklanan bir kul hakkı terettüp etmez. Örneğin dün akşam sosyal medyada kimseyi incitmeyecek ve hakaret olmayan  bir paylaşım vardı; “Balkonu yıka geliyorum”.  Ama siz insanları klozete doldurup, sifonu da cumhurbaşkanına çektiren karikatürler paylaşırsanız, bu hem kul hakkıdır hem de Müslümanın mehabetine ve de  Mekke Fethinde taşkınlık yapan arkadaşlarını ikaz eden Peygamberimizin bize öğrettiği güzel ahlak ilkelerine muvafık düşmez. Bilvesile millet iradesini ortaya koyan bu seçim sonucunun milletimize ve tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini diliyorum.

 

İşte Fatih hocamızın muhteşem mesajları:

“Hayırlı günler, seçim sonrası birkaç tavsiyem olacak. öğrencilerim bilirler ki şimdiye kadar siyasi paylaşımlar yapmadım. Paylaşılanları beğenmişliğim vardır. Hangi partiye oy vermiş olursanız olun birkaç sözüm olacak.
1. Kuvvet ve kudret sahibi yalnızca Allahtır. Kendini yenilmez zannetme. Allah isterse rezil de eder vezir de. 
2.Mağlubiyette başını öne eğerken zafer kazanınca yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Ne başın dağlara ulaşır ne de yeri delebilirsin.
3.Tevazu rahmani, kibir şeytanidir. Mekkenin fethinde bile Mekke'ye girerken devesinin üstünde boynunu eğmiş Allaha şükür secdesindeki peygamberi unutma.
4.İntikam duygusu ile hareket etme. 
5. İnsanları hakir görme. Benden ise iyidir değilse beyin özürlüdür deme.
6.Sevinirken bile edebi elden bırakma. Küfürlü sözlerle sevinmek belki de en samimi arkadaşınla aranın açılmasına sebep olur. 
7.Hata varsa onu kendinde ara. Biz niye kendimizi anlatamadık diye.
8.Siyasi espiriler hoştur. Hele bizim milletimiz bu konuda gayet mahirdir. Lakin espiri ile hakaret arasındaki çizgiyi unutma.
9.Bu milletten adam olmaz, en erken uçağı ile bu ülkeyi terketmeliyim havasına girme. Milleti altı ay içinde adam veya adam değil diye kategorize etme. 
10.Galipsen ama senin dışındakiler bu ülkeyi yaşanmaz buluyorsa kendini bir sorgula.
11. Birkaç ay önce boynunu bükerken daha sonra azgınlaşma.
12. Seçim sathında sosyal medya denilen sanal alemde olmadığı halde iftira boyutuna varan paylaşımlar oldu. Birilerini birkaç puan artıracağım, birilerini düşüreceğim diye paylaşımların oldu ise özür dile. Çünkü kişiye günah olarak her duyduğunu aktarması yeter diyor Efendimiz s.a.v
13. Burada siz birbirinizle kavga ederken inanın Ankara’dakiler kahvaltı buluşmalarındalar. Onun için arkadaşını kaybedecek kadar kırıcı olma.
14. Başkasının söylediklerinden ötürü hemen din düşmanı kafir ilan ederken kendi adamlarının söylediklerini, zırvalarını tevil etmeye kalkma

 

SON OLARAK
Bu seçimlerin 
adil bir Türkiye'nin oluşmasına , 
insanların kendilerini emin hissetmesine ,
ne yapalım siyaset böyle yürüyor diye zenginlerin semirtilmeyip garip gurabanın haklarının korunmasına, 
Yasaların ve kanunların herkese eşit şekilde uygulanmasına, (zira bizden öncekilerin helak olmasının sebeplerinin en başında kanunları zayıflara uygulayıp güçlülere uygulamamasıdır.)
Haram - helalin , kanaat ve şükür anlayışının gelişmesine 
kısacası mutlu ve refah toplumunun oluşmasına vesile olmasını Cenab-ı Allahtan dilerim.”

 

02.11.2015

Adnan Zeki Bıyık

Kırklareli Müftü Yardımcısı

 

Not: Hocam! Muhalifler bizi de siyasi hesaplarla incitici çok karikatür vesair şeyler yaptı, biz yapınca neden bize kızıyorsun? Diyenlere

-Hz Peygamber ve arkadaşlarına, amcası Hz Hamza’ya ne zulümler yaptı Mekke’nin zalimleri…Ama O büyük İnsan ne yaptı? Mekke’ye nasıl girdi? Bazı kendini kaybeden ashabını nasıl uyardı. İşte önderimiz dediğimiz Hz Muhammed (S.A.V)…Uyarsanız işte yüksek ahlakıyla her zaman aramızda…Vakar ve İslami heybeti ayağa düşürmeyelim. Yok, Hz Peygamberimizin gerçek sünneti olan yaşam tarzına uymazsanız takdir sizin. Ama Onun yolundan giderseniz hem manevi adamlığınız yükselir hem de oyunuz…. Ben her zamanki gibi hüsn ü niyetle uyarmaktayım. Selam ve duâ ile

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum