Bozkırın Değerli Şairi Zordur Anadolu'da Kadın Olmak Dedi

unnamed.jpg

Geçtiğimiz hafta değerli Şair-Yazar Semiha Arasbora Hanımefendi ile hoş sâdalar fısıldadık Ankara sokaklarına. Bozkırın iki kadını bir araya gelmeyeli bir sene olmuştu. Ben her zaman söylüyorum bunu dile getirmekten de çekinmeyeceğim.

Edebiyat dünyasın da bana yol olan öncelikle yardım etmek için kolları sıvayan üstat Nida Tüfekçi’nin hemşerileriydi. Selam olsun tüm Akdağmadeni’nin değerli evlatlarına belki de bu yüzden Semiha Hanımefendinin bende ki yeri farklıdır.

Kendisi ile yine güzel bir projede tanışmıştık. Geçen sene bu aylarda Bursa da gerçekleşen etkinlikte yer almıştık. Sayın Harun Yıldırım Beyefendi’nin öncülüğü ile başlayan, değerli 22 Dönem Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu hocamın bizlere destekleri ile çıkardığımız toplamda 52 şairin yer aldığı “Bir Şehit Bir Öykü Bir Şiir” kitabının tanıtım etkinliğin de tanışmıştık.

Bu sefer de kendi eserlerimizi taktim etmek için bir araya gelmeliydik. Ben Kaç Çileden Çıkar Bir Hayat? Diye sordum. Oda bana Zordur Kadın Olmak Anadolu da doğru mu dedi? Daha sonra anladık ki Bir çileden bin hayat çıkartan Anadolu kadını vardı geriye. Kadın dedik, çile dedik, şükür dedik, ana dedik ve sonra sustuk.

Eserinin her mısrasın da bir sesli sukut…

Anadolu toprakların da bu zamana kadar gelmiş geçmiş ne kadar kadın varsa hepsi eserin de yerini almıştı. Dörtlükleri okurken ruhunuz tüm iklimleri sinesine çekecek. Yeri gelecek kimsesizliğin verdiği özlem ile donacak, yeri gelecek ana deyip sizi yüreğinizden yakacak.

Şiirler benim için çok kıymetlidir, bir kimseyi yazdığı şiirden tanıyabilirim. Uzun uzun anlatımlar yerine birkaç dize ile insan kendini o kadar güzel ifade edebilir ki! Yazarımız da nitekim bunu başarıyor.

Gittiğim her yerde bana eşlik etti adeta terapi gibi geldi bana toplam da 116 şiir kaleme alınmıştı. Sevgili Yazarımıza edebiyat dünyasın da başarılar diliyorum. Kalemin daim olsun.

Ve diyorum ki gerçekten Zordur, Anadolu da Kadın Olmak.

Zordur Kadın Olmak Anadolu'da şiirinden bir dörtlük bırakmak istiyorum.

"Aras, yalnız kadın gözlere batar

El oğlu bilmeden karekter satar

Merhem olmayışı derde dert katar

Zordur kadın olmak Anadolu'da."

unnamed-2.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum