(C)ahiller (H)erşeye (P)arlar

 

Siyasi anlayışım kıt diyemem ama, yeterli de denmez. Arada bir takip etmeye çalışırım ama, açıkcası pek sevmem vede politika meraklısı da degildimdir. TV´larda her gün meydanlarda boy gösteren siyasiler.  

Ben onları izlerken zaman zaman gülerim.

Bazı siyaset adamları konuşmaya başlayınca atıp tutmaların, iftiraların yalanların ardı arkası kesilmiyor. Hani bir şarkı sözü varya „ufak ufak atta civcivler yesin“ işte o misal. Vaadler havada uçuşmaya başlar her seçim zamanı. Ama biraz ufak atında millette (!) yutsun. Yutanlara zaten aşk olsun.

İşte ben o ara gülerim söz veripte bol bol atanlara… Bir de karşısındaki kitleleri kör ve aptal yerine koyanlara sinirlenirim.

Seçim arafesi ortaya atılan iftiralara gülerim bazen. Seçim dedikleri zaman „Eyvah“ derim. Yine başlayacak hodri meydanlar da kavgalar. Seçim günü gelmeden önce, başlar bizimkilerin savaşları.

Siyaset adamları ya hani bunlar, haliyle konşmasını çok severler.

Kimisi lafı oturtturur. Kimisi de laf olsun torba dolsun misali sallar. Kimisi sallarken boş olduğunu bildiği için öfkelenir barut gibi olur. Alev topu olur etrafa saldırır. İşte başlığını attığım; „Cahiller Herşeye Parlar“ a buradan geldim.

Cahiller kimlerdir?

Bir yerde cahil kim hakkında şunları okumuştum; “Eğitilmemiş, iki kelimeyi bir araya getiremeyen, kendi söylediğini önce kendi anlamayan, insanlar anlamadığı için onları ayrıca kıyasıya eleştiren”.

Şimdi anladınız mı neden bu başlığı seçtiğimi?

Ama bütün bunlara rağmen dürüst siyasetci liderler var ve bunlar çok azınlıkta kaldıkları için, sözüm onlara o cahil şarlatanlar çoğunlukta oldukları için, dürüst insanların kıymeti pek bilinememektedir.

Siyasetten konu etmişken, bir de şu mitinglere giden vatandaşlardan söz edelim.

Savunduğu partiyi sorsan, haberi yok. Güya siyaset dahisi. Hiç tartıp biçmiyor, hiç düşünmeden “Eyvallah!” diyor, çekip evine gidiyor. Ha bir de ellerinin tuttuğu alkıştan kıpkırmızı olmasıda cabası.

Ama diğer tarafta işi bilen şuurlu neye EVET neye HAYIR dediğini bilen ve siyasi kültürünü geliştirmiş kitleleri ayrı tutuyorum.

Gelelim tekrar siyasilere, siyasilerin birbirlerine nutuk atışlarını görmek beni acayip güldürüyor. Atışma ki hem de ne atışma. Kimisi bilgisini kullanıyor, kimisi ise yarım yamalak bilgiyle nutuk atıyor. Örnek vermek istemiyorum. Yorumu size bırakıyorum.

Uzatmakta istemiyorum son sözüm şu olsun;

Bir Milletin siyasete ihtiyacı vardır elbet ama, siyaset siyasetlikten çıktığı andan itibaren kimsenin buna ihtiyacı yoktur!

 

Yalandan, iftiradan fersah fersah uzak olan nice siyasi günlere...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum