İbrahim KONURALP

İbrahim KONURALP

Çak Bir Beşlik Hacı!..

 

Bir insan olarak Aydın Doğan’ın hacca gitmesi, hacı olması sıradan bir olaydır. Niyeti halis ise, Allah, haccını kabul etsin. Bir medya olgusu olarak Aydın Doğan’ın hacca gitmesi ise büyük bir olaydır. İktidara yakın İslamcı gazetelerin bu büyük olayı, sıradan bir magazin haberi gibi küçük çerçeveler içinde görmeleri ise bambaşka bir olaydır. Kraldan fazla kralcı olmanın zorluklarını yaşıyorlar biliyorum ancak böyle bir tarihi fırsatı, böyle bir tarihi rövanşı nasıl kaçırırlar onu da anlamıyorum. Hadi İslamcı gazeteler bu olayı göremedi, köşe yazarları neden göremedi? Ertuğrul Özkök-Ahmet Hakan ikilisinin Paris’e de gideriz, Mekke’ye de gideriz tarzı ‘gezi yazıları’na ciddi eleştiriler getirmişlerdi halbuki. İslamcı yazarlarımız bu konuyu gündemlerine almışlar mı diye ‘Googlecan Dede’ye sordum, önemli kayda rastlayamadım. Onlar için de tarihi bir fırsat, tarihi bir rövanş kaçırılmış oldu. Ertuğrul Özkök’e, Ahmet Hakan’a…Hürriyet’in başka köşe yazarlarına ‘dini konularda mugalata’ yaptıkları için her fırsatta çakan Hasan Karakaya, Ahmet Kekeç, Salih Tuna, Hakan Albayrak vb isimler Aydın Doğan’ın hacca gidişini neden görmediler acaba?!. Bir tek televizyoncu Ersoy Dede görmüş, iki kez umre yapan Aydın Doğan, devlete verdiği savunmalarda dürüst olmadı; hacı olunca daha dürüst, daha net açıklamaları olacak mı? diye. (http://www.habervaktim.com/yazar/55307/haci_aydin_agabey.html)

 

İktidara yakın duran İslamcı Medya ve onun mümtaz köşe yazarları, kaçırdığınız tarihi fırsatı, tarihi rövanşı ve tarihi golü açıklıyorum. Aydın Doğan’ın hacı olması, Doğan Grubu gazeteleri ve televizyonlarının yıllarca yaptıkları ‘irtica haberleri’nin rövanşını almak için tarihi bir fırsattı. Hürriyet’te Milliyet’te 8 sütuna çekilen ‘irtica hortladı’ haberlerinin intikamını almak için bulunmaz imkandı. Hiç kimse atamasa bile Hasan Karakaya, bu tarihi manşetleri atabilmeliydi. (Sık sık Başbakanın uçağına binmek ona da yaramış!..)

Kara mizah yapmak, Hürriyet’te, Milliyet’te ve sairede irtica manşetleri atanların, o haberleri yazanların yüzünü kızartmak için yapmanız gerekeni neden yapmadınız Ey İslamcı Medya?!..

Sadece Hürriyet’te yayınlanan ‘irtica haberleri’ne ayna tuttum ve sizin için örnek manşet/spotlar hazırladım. Bakalım beğenecek misiniz?

‘Aydın Doğan, Kurban Bayramında Hacca Gitti.’

‘Bu yıl Kurban Bayramı, Aydın Doğan’ın Hacca Gittiği Tarihe Denk Geldi.’

‘İrtica Hortladı, Aydın Doğan Hacca Gitti.’

‘Gericiliğin Böyle Görülmedi, Aydın Doğan Beyaz Çarşafa Girdi.’

‘İrticanın Ayak Sesleri, Aydın Doğan Arafat’ta Yürüdü.’

 ‘AB Uyum Yasalarına, Hayvan Haklarına Muhalefet, Aydın Doğan Hacı Olabilmek İçin Koyun Boğazladı.’

Bu kadar yeter sanırım. Gerisini sizlerin gazetecilik marifetinize bırakıyorum.

Bir sözüm de sosyalist medyaya, Aydın Doğan’ın hacca gitmesi onlar için de tarihi bir fırsattı. Haftalık mizah dergilerinin kapaklarına şöyle bir karikatür çizebilirlerdi:

İhramlı Aydın Doğan ve Tayyip Erdoğan, yanlarında çocuk gibi çizilmiş Hüsamettin Özkan…

-Çak bir beşlik Hacı!...

-Ben de çakabilir miyim?  

Önceki ve Sonraki Yazılar